PRESSTV: “ERDOĞAN’IN CUMHURBAŞKANLIĞI HEDEFİ ENGEBELİ YOLDA”


 

PressTV kanalı, Türkiye’de Ağustos ayında gerçekleştirilecek cumhurbaşkanlığı seçimlerini ele aldığı haber analizinde, “Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın cumhurbaşkanlığı hedefi engebeli bir yolla karşı karşıya. Halk Başbakan Erdoğan’ın görevde kalmasını istiyor” dedi.

İran Devletine ait Press TV kanalı, Türkiye’de Ağustos ayında yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimlerine dikkat çektiği haber analizinde, “Erdoğan’ın cumhurbaşkanlığı hedefi, engebeli bir yolla karşı karşıya. Halk, Erdoğan’ın başbakan olarak kalmasını istiyor. Başbakan Erdoğan’ın seçime aday olup olmayacağı konusunda uzun bir süreden beri Türkiye’de yoğun spekülasyon yapıldı. Net bir çoğunluğu kazanmak istiyor çünkü cumhurbaşkanlığı yetkilerini sonuna kadar kullanmak istiyor, aslında onları daha çok geliştirmek istiyor ve bunun için açık bir çoğunluğa ihtiyacı var” şeklinde kaydetti.

“İktidar partisi büyük bir farkla en büyük ve en popüler parti olsa da Türkiye’nin son dönemde çok kutuplaştı” diyen Press TV haber analizine şöyle devam etti:

“Başbakan’ın ilk turda seçilip seçilemeyeceğinin belli değil. Halkın beklentisi ise Abdullah Gül’ün cumhurbaşkanı, Erdoğan’ın ise başbakan olarak kalması. Çünkü halk Erdoğan’ı başbakan olarak görmek istiyor. Erdoğan ve Gül AKP’nin  kurucuları. Birinin siyasi hırsının diğerinin zararına tatmin edilip edilmeyeceği veya aralarındaki ilişkinin bozulup bozulmayacağı belli değil”.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

PAPAZIN BAĞI: BİR CENNET PARÇASININ HİKAYESİ...

ANKARA’NIN İKİ YÜZYILANA DAMGA VURMUŞ BİR TARİHİ YAPIT: ABİDİNPAŞA KÖŞKÜ

şarap,kadın,şiir...-şiir-