FINANCIAL TIMES: “ MAHKEMENİN KARARI, HÜKÜMETE DARBE”


 

Financial Times gazetesi, Anayasa mahkemesinin, ifade özgürlüğünün ihlali olarak değerlendirdiği siteye erişim engelinin kaldırılmasını istemesinin Erdoğan hükümetine darbe olduğu yorumunu yaptı.

Financial Times’ın gazetesi, ‘Türkiye’nin En Yüksek Mahkemesi Twitter Yasağını Bozdu’ başlıklı haberinde, “Çarşamba akşamı itibarı ile Türkiye’de Twitter yasağı hala yürürlükte göründü. Siteye sadece Sanal Özel Ağlar (VPN) gibi ince teknik çözümler ile girilebildi Twitter’a erişim engelini Anayasa Mahkemesi’ne taşıyanlardan biri de İstanbul Bilgi Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Yaman Akdeniz’di” dediği haberinde, Akdeniz’in, “Mahkemenin kararı ifade özgürlüğü için tarihi bir karar. Türkiye’de daha yüksek bir mahkeme yok. Bu nedenle yetkililerin karara uymaları gerek. Yapabilecekleri birşey yok zira kararı temyize götüremezler” şeklindeki sözlerini de aktardı.

LOS ANGELES TIMES: “YÜKSEK MAHKEME ERİŞİMİN SAĞLANMASI TALİMATI VERDİ”

Türkiye’de Anayasa Mahkemesi’nin (AYM) oy birliğiyle Twitter’e erişiminin engellenmesinin ifade özgürlüğünün bir ihlalini oluşturduğu kararını ele alan Los Angeles Times gazetesi, “Türkiye’de yüksek mahkeme, Twitter yasağının yasa dışı olduğuna hükmetti ve erişimin yeniden sağlanması talimatını verdi” diye yazdı.

ABD’li Los Angeles Times gazetesi, Türkiye’de Anayasa Mahkemesi’nin (AYM) oy birliğiyle Twitter’e erişiminin engellenmesinin ifade özgürlüğünün bir ihlalini oluşturduğu kararına dikkat çektiği haberinde, “Erdoğan ve hükümeti sosyal medyayı hedef aldı. Türkiye’de yüksek mahkeme, Twitter yasağının yasa dışı olduğuna hükmetti ve erişimin yeniden sağlanması talimatını verdi. Anayasa Mahkemesi Türk Anayasasının ifade özgürlüğünün engellenemeyeceği hükmünü zikri ederek oy birliğiyle hükümetin 20 Mart’ta getirdiği kısıtlamaya son vermesi gerektiğine karar verdi. Erdoğan ve hükümeti, Türkiye’de en üst düzeydeki yolsuzluğa ilişkin soruşturmalara müdahale oluşturduğu gerekçesiyle sosyal medyayı hedef aldı. Twitter kullanıcıları ise, üst düzey hükümet yetkilileri ve oğlu Bilal dahil, Erdoğan’ın çevresinin suç isnat eden açıklamalarına ilişkin ses ve video kayıtlarına ait linklerine yer verdiler” şeklinde kaydetti.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

PAPAZIN BAĞI: BİR CENNET PARÇASININ HİKAYESİ...

ANKARA’NIN İKİ YÜZYILANA DAMGA VURMUŞ BİR TARİHİ YAPIT: ABİDİNPAŞA KÖŞKÜ

şarap,kadın,şiir...-şiir-