TELEGRAPH: “TÜRKİYE, KESAB’A YÖNELİK CİHATÇI SALDIRISINA DESTEK VERDİ”


 

Telegraph gazetesi,Türkiye’nin Suriye’deki Ermeni kasabası Kesab’a yönelik cihatçı saldırısına destek verdiğini söylediklerini kaydetti.

İngiliz Telegraph gazetesi, Ruth Sherlock imzalı haberinde,  “Cihatçılar, Türkiye’nin saldırıda kendilerine çok yardımcı olduklarını söylediler” derken, gazeteye konuşan muhalefet yanlısı bir aktivistin, “Türkiye bize büyük bir iyilik yaptı. Militanların sınırdan geçişine izin verdi. Rejimi birçok noktadan vurmak zorundayız ve Kesab da sahile açılan tek yerdi. O yüzden bu büyük bir iyilikti” şeklindeki sözlerini de aktardı.

İngiliz gazetesi ayrıca, militanların saldırısından kaçan ve gerçek ismini söylemek istemeyen ve kendisine Bedros diyen bir Ermeni’nin “Top sesleriyle uyandık ve evden hiçbir şey almaya vakit bulamadan aile olarak kaçtık. Bir akrabamız saldırının ardından Türk sınırına doğru gitti, ancak burada Türk askerleri ile cihatçıların yan yana durduklarını gözlemledi” şeklindeki konuşmasına da yer verdi.

Gazete haberini, “Türkiye Dışişleri Bakanlığı’nın iddiaları reddetmesine rağmen, İnsan Hakları İzleme Örgütü (HRW) yerel kaynaklarla yapılan görüşmelere dayanarak, Kesab’a cihadcı akınının Türkiye’nin bilgisi dışında gerçekleşmesinin mümkün olmadığını belirtiyor” ifadeleriyle noktaladı.

 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

PAPAZIN BAĞI: BİR CENNET PARÇASININ HİKAYESİ...

ANKARA’NIN İKİ YÜZYILANA DAMGA VURMUŞ BİR TARİHİ YAPIT: ABİDİNPAŞA KÖŞKÜ

şarap,kadın,şiir...-şiir-