PRESS TV: “TÜRKİYE’NİN SÜLEYMAN ŞAH TÜRBESİ’NE GÖNDERDİĞİ KONVOY BÖLGEDEKİ HAKLARINDAN VAZGEÇMEYECEĞİNİN GÖSTERGESİ”


 

Press TV, Türkiye’nin yurt dışındaki tek toprak parçası olan Suriye’deki Süleyman Şah Türbesi’ne dikkat çektiği haberinde, “Türkiye, geçen hafta bölgeye normalden daha büyük bir askeri konvoy gönderdi. Konvoy, yabancı destekli isyancılara, Türkiye’nin bölgedeki haklarından vazgeçmeyeceği şeklinde güçlü bir mesaj verdi” dedi.

İranlı Press TV; “Geçtiğimiz hafta altı Türk tankı, 12 zırhlı araç ve 300 Türk askerinden oluşan normalden daha büyük bir konvoy Suriye’nin 25 km kadar içinde bulunan Süleyman Şah Türbesi’ni korumak için görevlendirildi. Türkiye, geçen hafta bölgeye normalden daha büyük bir" askeri konvoy gönderdi. Konvoy, yabancı destekli isyancılara, Türkiye’nin bölgedeki haklarından vazgeçmeyeceği şeklinde güçlü bir mesaj verdi” ifadelerini kullandı.

İran televizyonu haberinde ayrıca, “Başbakan Erdoğan’ın “Dert IŞID ile değil. Konvoyumuzun bütün şeyi Süleyman Şah saygı türbesine götürülecek yardımlarla alakalı. İlgili sorumlu arkadaşlar bunu sürdürmektedir” şeklindeki sözlerine de yer verdi.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

PAPAZIN BAĞI: BİR CENNET PARÇASININ HİKAYESİ...

ANKARA’NIN İKİ YÜZYILANA DAMGA VURMUŞ BİR TARİHİ YAPIT: ABİDİNPAŞA KÖŞKÜ

şarap,kadın,şiir...-şiir-