BBC: “AVRUPA’DA BAŞMÜZAKERECİ ÇAVUŞOĞLU’NA SOĞUK DUŞ”


 

Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Mevlüt Çavuşoğlu, Brüksel’de iki gün süren temasları boyunca sadece bir AB yetkilisi ile görüştü.

İngiliz yayın kuruluşu BBC’nin haberine göre, Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Mevlüt Çavuşoğlu, Brüksel’de iki gün süren temasları boyunca sadece bir AB yetkilisi ile görüştü.  Avrupa Komisyonu’nun genişlemeden sorumlu üyesi Stefan Füle ile bir araya gelen Çavuşoğlu, Komisyon Başkan Yardımcısı Viviane Reding’in Türk tarafının görüşme taleplerini reddettiğini doğruladı.

“Çavuşoğlu’nun herhangi bir raportör veya Avrupa Birliği Konseyi yetkilisi ile bir araya gelmemesinin, 2014’ü AB Yılı ilan eden hükümetin işini oldukça zorlaştıracağı söyleniyor” diyen BBC Çavuşoğlu’nun, “Daha önceki ziyaretlerimizde birçok komiser ve yetkili ile görüşmeler yaptığımız doğru. Bu sefer ki ziyaretimizin esas amacı Karma Parlamento Komisyonu (KPK) toplantısıydı. Stefan Füle de o toplantıya geldiği için, ikili bir görüşme yapmamız da kaçınılmazdı. Gerçek muhatabım da zaten genişlemeden sorumlu komiserdir. Dolayısıyla bu işi başka yerlere çekmenin hiçbir anlamı yok. AB nezdinde son derece iyi temaslar oldu ve  bunların küçümsenmemesi gerekir. Reding’in daha önce de bakanlarımıza randevu vermediğini zaten biliyoruz. Niye görüşmedi onu kendisine sormak lazım. Bu gerçekten yapıcı bir yaklaşım değildir. Sorumlusu da biz değiliz” şeklindeki sözlerini de aktardı.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

PAPAZIN BAĞI: BİR CENNET PARÇASININ HİKAYESİ...

ANKARA’NIN İKİ YÜZYILANA DAMGA VURMUŞ BİR TARİHİ YAPIT: ABİDİNPAŞA KÖŞKÜ

şarap,kadın,şiir...-şiir-