FINANCIAL TIMES: “MİT YASASI, CEMAATE KARŞI OPERASYONUN SON HALKASI”


 

Financial Times gazetesi, MİT yasasının değiştirilmesine dikkat çektiği haberinde, “Yasanın değiştirilmesi, cemaate karşı operasyonunun son halkası” diye yazdı.

İngiltere’nin  yüksek tirajlı gazetelerinden Financial Times, Meclis’te kabul edilen MİT Yasası’yla ilgili, “Yasanın kabul edilmesi, “Gülen hareketine karşı atılan adımların sol halkası. Yasanın çıkarılma nedeninin açıklanmamış olması AK Parti-Cemaat savaşından kaynaklanıyor. Ve destekçileri devlet kurumlarında güçlü olan Fethullah Gülen arasındaki çekişme var” diye kaydetti.

İngiliz gazetesi, “MİT’e yeni yetkiler veren yasa tasarısı Meclis’ten geçti. Fakat muhalefet yasanın Türkiye’yi daha otoriter bir sürece götüreceğini belirtiyor. Meclis’ten geçen tasarının yasalaşması için Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün onayı gerekiyor. Hükümet tarafı yasanın MİT’in diğer modern gizli servisler gibi faaliyet gösterebilmesi için gerekli olduğunu belirtirken CHP Genel  Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ise yasanın Türkiye’yi Ortadoğu’daki gibi muhaberat devletine çevireceğini söylüyor” diyen Financial Times, “Fakat yasayı destekleyenler bu iddiaları reddediyor ve yeni düzenlemenin MİT’in uluslararası arenada çalışabilmesi ve Kürt açılımı kapsamında PKK ile görüşebilmesi için gerekli olduğunu belirtiyorlar” dedi.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

PAPAZIN BAĞI: BİR CENNET PARÇASININ HİKAYESİ...

ANKARA’NIN İKİ YÜZYILANA DAMGA VURMUŞ BİR TARİHİ YAPIT: ABİDİNPAŞA KÖŞKÜ

şarap,kadın,şiir...-şiir-