ERTUĞRUL KÜRKÇÜ BBC’YE KONUŞTU: “BDP’NİN HDP’YE KATILMASININ SONUÇLARI SEÇİMLER VE 1 MAYIS’TA GÖRÜLECEK”


Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) milletvekillerinin Ankara’da düzenlenen törenle Halkların Demokratik Partisi’ne (HDP) katılmasını BBC’de değerlendiren HDP Eş Genel Başkanı Ertuğrul Kürkçü, “Bu, demokratik bir Türkiye’yi kurma çabasına Türkiye’nin iki yakasının birlikte müdahale ediyor olmasıdır. Bunun sonuçları seçimlerde ve 1 Mayıs’ta görülecek” dedi.
BDP milletvekillerinin HDP’ye neden geçtikleri sorusuna Kürkçü; “Bu, demokratik bir Türkiye’yi kurma çabasına Türkiye’nin iki yakasının birlikte müdahale ediyor olmasıdır. Bunun sonuçlarını hem Cumhurbaşkanlığı hem de 2015 genel seçimlerinde ve tüm hayatta, mesela 1 Mayıs’ta göreceğiz” yanıtını verdi.
‘BDP’nin bunu başaramadığı yönünde kanılar vardı, peki HDP başarabilecek mi?’ sorusunu ise Kürkçü, “Bütün bu tartışmalar tamamen saçma tartışmalar. BDP ile olacak şeylerin hepsi oldu. Kürt halkını siyasi bir söz sahibi haline getirdi. Kürt halkı şimdi Türkiye’nin diğer halklarıyla ortak faaliyet için yeni bir mecra açıyor” şeklinde yanıtladı.

Ertuğrul Kürkçü, HDP’nin 30 Mart’taki yerel seçimlerde Batı illerinde ulaşabildiği yüzde 2’lik oy oranının Türkiye’yi kucaklamaya yetip yetmeyeceği sorusuna ise, “CHP Güneydoğu’da hiç oy almıyor ama Türkiye Partisi sayılıyor. Nasıl oluyor? Ayrıca BDP’nin geçmişte Batı’da aldığından çok daha fazla oy alındı” yanıtını verdi.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

PAPAZIN BAĞI: BİR CENNET PARÇASININ HİKAYESİ...

ANKARA’NIN İKİ YÜZYILANA DAMGA VURMUŞ BİR TARİHİ YAPIT: ABİDİNPAŞA KÖŞKÜ

şarap,kadın,şiir...-şiir-