WALL STREET JOURNAL: “SURİYELİ MUHALİFLER SEÇİM SONUÇLARINDAN MEMNUN”


 

Wall Street Journal gazetesi, Türkiye’deki yerel seçim öncesi Adalet ve Kalkınma Partisinin olası bir yenilgisinin ‘Suriye devrimi’  konusunda bir kayıp olacağı kaygısını yaşayan Suriyeli muhalifler için seçim sonucunun rahatlatıcı olduğunu yazdı.

Amerikan iş çevrelerinin  gazetesi Wall Street Journal,  Türkiye’deki yerel seçim öncesi Adalet ve Kalkınma Partisinin olası bir yenilgisinin ‘Suriye devrimi’ konusunda bir kayıp olacağı kaygısını yaşayan Suriyeli muhalifler için seçim sonucunun rahatlatıcı olduğu yorumunu yaptığı haberinde, “Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın yönetiminde Türkiye, Suriye devrimi için bir çeşit merkez haline geldi ve muhalefet, başka bir biçimde görmek istemiyor. Pazar seçimleri, Sayın Erdoğan’ın yönetimi için bir referandum oldu ve Başbakan’ın bu yaz cumhurbaşkanlığı seçimlerine aday olması bekleniyor” ifadelerini kullandı.

ABD’li gazete haberine şöyle devam etti:

“Muhalefet seçimlerin lekelendiğini iddia etse de iktidardaki AKP, kesin bir zafer ilan etti. Seçimlerde AKP’nin en büyük rakibi CHP geçmişte Erdoğan’ın isyancılara verdiği desteği kınadı ve Başbakanı Şam’a karşı bir savaş vermekle suçladı. Suriye muhalefeti, Sayın Erdoğan’ın muhalifleri Pazar seçimlerini kazanması durumunda herhangi bir ülkeden daha özgür hareket ettiği Türkiye’de yararlandığı operasyonel dokunulmazlığın baskılanmasından korkuyordu. Suriye muhalefetinin silahlı kanadının karargahı İstanbul’da bulundu. Çoğu Güney’deki kamplarda olmak üzere Türkiye’de 600 binden fazla Suriyeli mülteci bulunuyor. İsyancılar Türkiye’nin güneyinde göreli bir dokunulmazlıktan yararlandı. Suriye’ye silah ve para sevkiyatını örgütlediler ve  birçok grubun da Türkiye’de gevşemek ve Suriye’nin savaş alanlarına yeni militanları kanalize etmek için kullanılan güvenli evleri bulundu” diye yazdı.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

PAPAZIN BAĞI: BİR CENNET PARÇASININ HİKAYESİ...

ANKARA’NIN İKİ YÜZYILANA DAMGA VURMUŞ BİR TARİHİ YAPIT: ABİDİNPAŞA KÖŞKÜ

şarap,kadın,şiir...-şiir-