JERUSALEM POST: “TÜRK DEMOKRASİSİ DAR BOĞAZDA”


 

Jerusalem Post gazetesi, ‘İsrail nasıl bir Türkiye ile ahbap olacak’ sorusunu sorduğu habere analizinde, Türk demokrasisinin  ciddi bir dar boğaz içinde olduğunu öne sürdü.

İsrail’de yayınlanan Jerusalem Post gazetesi, Türkiye-İsrail ilişkilerinin yeniden normalleşmesi beklentilerine dikkat çektiği haber analizinde, “Türk demokrasi ciddi bir darboğaz içinde. Ankara ile ilişkiler gerçekten yeniden yükselişte ise eğer İsrail nasıl bir Türkiye ile yeniden ahbap olacak? Türkiye’deki seçim AK Parti için kritik bir sınav oldu. Erdoğan sadece seçim testini geçmekle kalmadı aynı zamanda açıkça ülkesini Batılı liberallikten daha fazla uzaklaştırarak giderek yok olan AB hedefine ters düşen hoşgörüsüz bir yönelişin içine daha da sürükledi” diye yazdı.

Başbakan Erdoğan’ın sert balkon konuşması, Twitter ve YouTube yasakları, yolsuzluk soruşturmasını izleyen polis ve yargıdaki görev almaları konulara da yer veren İsrailli gazete,  “Washington ile AB başkentleri ise tepkisiz. Erdoğan’ın aşırı hareketleri sanki görmezlikten gelinirken uluslararası eleştiriler İsrail’e odaklanıyor. ABD Başkanı Barack Obama, Erdoğan’ı bir model olarak gösterdi ve bu nitelemeden geri adım atmadı. Washington ayrıca, Mavi Marmara baskını nedeniyle Türkiye’den özür dilemesi için İsrail’e baskı yaptı. Böylece, Erdoğan iki defa kazanmış oluyor, hem İsrail’e meydan okuduğu ve Türkiye için yeni bir düşman imal ettiği için hem de sanki İsrail’i boyun eğmeye zorladığı için” şeklinde kaydetti.

Jerusalem Post analizini, “Onunla ilişkilerimizde son derece dikkatli olmalıyız. Erdoğan’ın son sert çıkışları İsrail’de alarm çalmalıdır” yorumuyla noktaladı.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

PAPAZIN BAĞI: BİR CENNET PARÇASININ HİKAYESİ...

ANKARA’NIN İKİ YÜZYILANA DAMGA VURMUŞ BİR TARİHİ YAPIT: ABİDİNPAŞA KÖŞKÜ

şarap,kadın,şiir...-şiir-