DEUTSCHE WELLE: “CHP, ŞAİBELİ SEÇİMİ AYM’YE GÖTÜRÜYOR”


 

Deutsche Welle, Cumhuriyet Halk Partisi’nin seçimleri şaibeli  olduğu, bir hak ihlalinin oluştuğu gerekçesiyle Anayasa Mahkemesine taşıyacağına dikkat çekti.

Alman yayın kuruluşu Deutsche Welle, “Ana muhalefet partisi CHP, seçimlerin şaibeli olduğu ve bu şaibeyi Yüksek Seçim Kurulu’nun gideremeyerek hak ihlalinde bulunduğu gerekçesiyle Anayasa Mahkemesi’ne başvurma kararı aldı. CHP, 30 Mart seçimlerini Anayasa Mahkemesi’nden çıkacak karara göre Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin de gündemine taşımaya hazırlanıyor” dedi.

CHP’nin adayı olarak seçime giren Mansur Yavaş’ın Ankara’da 12 bin 334 sandıktan 6 bin 240 sandıkta usulsüzlük tespit ettiklerini açıkladığını belirten Deutsche Welle,  mazbatasını alan Melih Gökçek’in, “Mansur Yavaş ABD elçisine müracaat etsin, o çözüm bulur” şeklindeki sözlerini de aktardı.

“Gökçek’in bu ifadeleri Twitter’da büyük tepki çekti. Twitter kullanıcıları, Gökçek’in "alaycı’ üslubunun Ankara’daki gerilimi daha da artırdığından yakınırken, Gökçek’in göreve başlaması için Anayasa Mahkemesi kararını beklemesi gerektiğine vurgu yaptılar” diyen Deutsche Welle,  AYM ne yapacak?" sorusunu da sorduğu haberine şöyle devam etti:

“YSK kararlarının bağlayıcı ve kesin olduğunun yasalarla güvence altına alındı.Türkiye’de daha önceki seçimlerde de şaibe olduğunu iddia edenler olmuş, YSK kararlarına itiraz etmişlerdi. YSK’yı Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne şikayet eden BDP’lilerin bu şikayetleri reddedilmişti. Ancak o dönem yürürlükte olmayan Anayasa Mahkemesi’ne bireysel başvuru hakkı artık gündemde ve CHP, Mansur Yavaş aracılığıyla bu hakkı ilk kez kullanacak parti oldu. Hükümet cephesi ise YSK kararının Anayasa Mahkemesi’ne götürülemeyeceğini söyledi. Ancak Yavaş hükümet üyelerinin bu yöndeki açıklamalarının doğruyu yansıtmadığını ifade etti”.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

PAPAZIN BAĞI: BİR CENNET PARÇASININ HİKAYESİ...

ANKARA’NIN İKİ YÜZYILANA DAMGA VURMUŞ BİR TARİHİ YAPIT: ABİDİNPAŞA KÖŞKÜ

şarap,kadın,şiir...-şiir-