TIMES: “KAHROLSUN SAHTE DEMOKRATLAR”



 
Times gazetesi, Türkiye’deki gelişmeleri ele aldığı haber analizinde, ‘Demokrasiye benzeyen ancak kötü kokan ne?’ sorusuna yanıt aradı. Times ayrıca, “Kahrolsun sahte demokratlar” diye yazdı.

İngiltere’nin yüksek tirajlı gazetelerinden Times, David Aaronovitch imzalı haber analizinde, ‘Demokrasiye benzeyen ancak kötü kokan ne?’ sorusuna ‘Halkına oy hakkı veren ancak muhaliflere acımasızca davranan ve sorunlarından yabancıları sorumlu tutan bir ülke’ yanıtını verdi.

David Aaronovitch, Rusya ve İran’ı örnek gösterdiği analizinde  Rusya’yı dünyada sahte demokrasinin en iyi örneği olarak ilan ederken, “Acaba Başbakan Recep Tayyip Erdoğan bilinçli bir şekilde Rusya ve İran’a bakarak, ‘Bravo!’ mu diyor?” diye yazdı.

İktidarının ilk yıllarında liberal demokrasi yolunda adımlar atan Erdoğan’ın en az son iki yıldır bu süreci tersine çevirdiğinin kaydedildiği makalede, “Erdoğan’ın seçim zaferi öncesi Twitter ve Youtube’u yasakladı. Sahte demokratlar, tıpkı Marx’ın yazdığı gibi kendi mezarlarını kazarlar. Kelimenin tam anlamıyla öyledir. Muhafazakarlığın ve otoriteye müracaatın kombinasyonunun, modern herhangi bir toplumun başarılı olmasını istediği eğitimli gençler için cezbedici çok az yanı vardır. Gelecekte daha fazla ülkede daha fazla yoğunlaşacak olsa da, gençlerin dış dünya ile bağlantısını kesme çabaları bence başarısız olacaktır. Kahrolsun sahte demokratlar!” ifadeleri yer aldı.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

PAPAZIN BAĞI: BİR CENNET PARÇASININ HİKAYESİ...

ANKARA’NIN İKİ YÜZYILANA DAMGA VURMUŞ BİR TARİHİ YAPIT: ABİDİNPAŞA KÖŞKÜ

şarap,kadın,şiir...-şiir-