RUDAW: “BARZANİ, PKK’YA ABD OPERASYONUNA İZİN VERMEDİKLERİNİ SÖYLEDİ”



Irak Bölgesel Kürt Yönetimi Başkanı Mesud Barzani, 2006 yılında ABD’nin PKK’ya karşı bir operasyon yapmak istediğini, ancak kendisinin buna izin vermediğini iddia söyledi.

Erbil merkezli Rudaw haber portalına göre, Irak Kürdistan Demokrat Partisi (IKDP) lideri ve Irak Bölgesel Kürt yönetiminin Başkanı Mesut Barzani, Erbil’de partisinin yöneticileri ile bir araya gelerek, Suriye’nin kuzeyindeki Kürtler’in yaşadığı Rojava sınırındaki gelişmeler, Irak’ta yapılacak genel seçimler ve Irak Kürt bölgesi  yönetimine Rojava üzerinden PKK’nin yaptığı eleştiriler ile ilgili konuşmasında, 2006 yılında ABD Başkanı George Bush döneminde bir üst düzey ABD yetkilisinin ABD Bağdat Büyükelçisinin haberi olmadan PKK’ya karşı operasyon düzenlemek istediklerini kendisine ilettiğini ancak, bunu kabul etmediklerini kaydetti.

“PKK her konuda bizi eleştiriyor ama bunu göz ardı ediyor” diyen Barzani, Rojava sınırında kazdıkları hendeklerle ilgili ise, “Bunlar bölgesel Kürt yönetiminin güvenliğini sağlamak için kazıldı. Rojava ile ilgili yasal sınır açık  ve gidiş gelişler devam ediyor” dedi.

Barzani, geçen yıl yapılması planlanan ancak, sürekli ertelenen Kürt Ulusal Kongresi için ise, PKK’nin kongre delege sayısının yarısını istediğini belirterek, “Kongrenin iki başkanının olmasını istediler. Bunu kabul etmemiz söz konusu değildir. Kendi yaklaşımlarını üzerimize dayatmalarını kabul etmemiz söz konusu değildir. Eğer bu tavırları olmasaydı geçen yıl bu kongreye yapacaktık” şeklinde konuştu.

 

 

 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

PAPAZIN BAĞI: BİR CENNET PARÇASININ HİKAYESİ...

ANKARA’NIN İKİ YÜZYILANA DAMGA VURMUŞ BİR TARİHİ YAPIT: ABİDİNPAŞA KÖŞKÜ

şarap,kadın,şiir...-şiir-