NEW YORK TIMES: “İADE TALEBİ HUKUKİ DAYANAĞI OLMAYIN SİYASAL HAMLE”


 

New York Times gazetesi, Başbakan Erdoğan’ın Gülen’in iadesini isteyeceği açıklamasının Erdoğan ile Gülen arasındaki ilişkilerdeki bozulmanın ulaştığı boyutu ortaya koyduğunu belirttiği haberinde; “Söz konusu gelişme, Erdoğan’ın oğlu ve bazı bakan çocukları dahil  olmak üzere yakın çevresine karşı dile getirilen yolsuzluk suçlamalarının hassasiyetini yansıtıyor” diye yazdı.

Amerikan New York Times gazetesi, Başbakan Erdoğan’ın Gülen’in iade sürecinin başlatılacağı açıklamasına dikkat çektiği haberinde, “ABD Dışişleri Bakanlığının bu tür taleplere ilişkin değerlendirme yapmama politikası var. Ancak hukuk uzmanları özellikle siyasi tonları nedeniyle Türk talebinin ciddi zorluklarla karşılaşacağını öngörüyor”dedi.

Prof. Dr. Ergun Özbudun’un, “Bu iade talebinin hukuki temeli yok” sözlerini de aktaran ABD’li gazete, “Gülen’in avukatlarının da ABD otoritelerine sunulacak ne bir soruşturma ne de bir gözaltı emri var. Genel olarak ABD’nin başka bir ülkenin bir iade talebini onaylaması için kişi, her iki ülkede suç olarak kabul edilen bir eylemle suçlanmalı ve kişinin o suçu işlediği yönünde makul bir inanç olmalı. Türkiye’nin talebinin ise bu iki koşulu karşılayacağı belli değil” sözleriyle haberini noktaladı.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

PAPAZIN BAĞI: BİR CENNET PARÇASININ HİKAYESİ...

ANKARA’NIN İKİ YÜZYILANA DAMGA VURMUŞ BİR TARİHİ YAPIT: ABİDİNPAŞA KÖŞKÜ

şarap,kadın,şiir...-şiir-