YEDIOTH AHRONOTH: “TÜRKİYE İLE İSRAİL İLİŞKİLERİNDE BİR DEĞİŞİKLİK YOK”


 

Yedioth Ahronoth gazetesi; Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın, PSB sunucusu Charlie Rose ile yaptığı mülakatta  Mavi Marmara baskınına ilişkin Türkiye ile İsrail arasındaki tazminat anlaşmasının günler veya haftalar içinde yapılmasının söz konusu olacağına dikkat çektiği haberinde, İsrailli bir yetkilinin “Erdoğan’ın açıklamasına rağmen halen Türkiye ile İsrail arasındaki durumda bir değişiklik yok” sözlerine yer verdi.

İsrail’de yayınlanan Yedioth Ahronoth gazetesi, Başbakan Erdoğan’ın açıklamalarına dikkat çektiği haberinde Erdoğan’ın ilişkilerin normalleşmesini öngören anlaşmanın yanı sıra Türkiye’nin gelecekte Filistinlilere yapacağı yardım konusunda da bir anlaşmaya varıldığını söylediğini kaydederken, “Türk medyası  İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun tazminat anlaşmasını beklettiğini, iç politika kaygıları nedeniyle onay vermediğini yazdı. Ancak Türkiye ile ilişkilerin normalleşmesine ilişkin görüşmelere yakın İsrailli bir yetkili ise, ‘Sorun Başbakan Netanyahu’dan değil, Türklerden kaynaklanıyor. İsrail’in Türklerle bir anlaşmayı önlemede çıkarı yok ve Başbakanı kısıtlayan herhangi bir şey de yok dedi’ ifadelerini kullandı.

Gazete ayrıca aynı yetkilinin; “Türkiye’deki haberler ve Erdoğan’ın açıklamalarına rağmen, halen Türkiye ile İsrail arasındaki durumda bir değişiklik olmadı. Bu yorumlar ve haberlerin nereden geldiği belli değil. Çünkü anlaşmanın detaylarının çoğu konusunda birkaç ay önce mutabık kalınmıştı” şeklindeki sözlerini de aktardı.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

PAPAZIN BAĞI: BİR CENNET PARÇASININ HİKAYESİ...

ANKARA’NIN İKİ YÜZYILANA DAMGA VURMUŞ BİR TARİHİ YAPIT: ABİDİNPAŞA KÖŞKÜ

şarap,kadın,şiir...-şiir-