JERUSALEM POST: “TOP TÜRKİYE’DE”


Jerusalem Post gazetesi, İsrailli diplomatların Başbakan Binyamin Netanyahu’nun, dokuz Türk’ün ölümüne yol açan, Mavi Marmara baskınına ilişkin tazminat anlaşmasını onaylamaktan kaçındığı yönündeki duyumlara dikkat çektiği haberinde, “İsrailli kaynakların ‘Top Türkiye’de’ dediklerini yazdı.
İsrail’de yayınlanan Jerusalem Post gazetesi;  “İsrailli diplomatlar, Başbakan Netanyahu’nun iki aydır tazminat anlaşmasını onaylamadığı yönündeki Türkiye kaynaklı haberleri sorguluyor. İsrailli kaynaklar, ‘Top Türkiye’de diyorlar. Söz konusu kaynaklar anlaşmanın gerçekleşmesi için İsrail tarafında sadece hükümetin onayı gerekirken Ankara’da ise yeni yasal düzenlemelere ihtiyaç duyulacağını savunuyorlar. Anlaşma, İsrail Silahlı Kuvvetleri komutanları ve subayları hakkında halen devam eden hukuki işlemlere son verilmesini de içerecek” diye yazdı.

Gazete ayrıca, İsrailli ve Türkiyeli diplomatların son yılda dört defa buluşarak ilişkilerin normalleşmesi sürecini tamamlayacak bir anlaşmada çalıştıklarını da yazdı.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

PAPAZIN BAĞI: BİR CENNET PARÇASININ HİKAYESİ...

ANKARA’NIN İKİ YÜZYILANA DAMGA VURMUŞ BİR TARİHİ YAPIT: ABİDİNPAŞA KÖŞKÜ

şarap,kadın,şiir...-şiir-