24 TSCHASSA: “TÜRKİYE-AB MÜZAKERELERİ SORUMLULUKLARA BAĞLANARAK DEVAM ETMELİ”


 

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Berlin ziyaretini ele alan 24 Tschassa gazetesi, “Alman Dışişleri Bakanlığı Türkiye ile AB arasındaki müzakerelerin, somut ödev ve sorumluluklara bağlanarak devam etmesi gerektiğini açıkladı. Buna ülkedeki protestolar karşısında demokratik ve meşru tavır sergilenmesi ve yolsuzluk olaylarının kayıtsız şartsız açıklığa kavuşturulması da dahil” diye yazdı.

 Bulgaristan’da yayınlanan Tschassa gazetesi, “Almanya Başbakanı Angela Merkel’in Türkiye’nin AB’ne tam üyeliğine şüpheyle yaklaşıyor. Merkel, aslında buraya ülkesinin AB’ne alınması için gelen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’la yaptığı buluşmada, bu konuya dikkatli yaklaştığını açıkça gösterdi. Alman Dışişleri Bakanlığı Türkiye ile AB arasındaki müzakerelerin, somut ödev ve sorumluluklara bağlanarak devam etmesi gerektiğini açıkladı. Buna ülkedeki protestolar karşısında demokratik ve meşru tavır sergilenmesi ve yolsuzluk olaylarının kayıtsız şartsız açıklığa kavuşturulması da dahil” yorumunu yaptı.

DER STANDARD: “ÜYELİK MÜZAKERELERİNDE İMDAT FRENİ ÇEKİLMELİ”

Avusturya’dan Der Standard gazetesi ise aynı konuya ilişkin, “Üyelik müzakerelerinde imdat freninin çekilmesi tehdidinde bulunmak ya da freni gerçekten çekmek, sarsıcı bir işaret olabilir ve Türk hükümetinin aklını başına getirme şansı sunabilir” dedi.

Gazetenin analizi şöyle:

“Türkiye yarı demokratik bir ülke haline geldi. Ülkeyi yarı otoriter bir rejimden ayıran adım, bazı günler çok küçük görünüyor. Üyelik müzakerelerinde imdat freninin çekilmesi tehdidinde bulunmak ya da freni gerçekten çekmek, sarsıcı bir işaret olabilir ve Türk hükümetinin aklını başına getirme şansı sunabilir. Aksi takdirde, Avrupa, Putin ve Lukaşenko’dan sonra sınırlarında yeni bir tek adam devletine sahip olacak”.


Der Neue Tag gazetesi de Erdoğan-Merkel görüşmesini irdelediği haberinde, “Avrupa’nın Türkiye’nin, 70 milyondan fazla nüfusuna ihtiyacı var” ifadesini kullandı.

Almanya’da yayınlanan Der Neue Tag gazetesi haberine şöyle devam etti:

“Almanya Başbakanı Angela Merkel yine Başbakan Erdoğan’ın yaptığı, Türkiye’nin AB’ye girmesini desteklemesi yönündeki hamleye direndi. Dünyanın nasıl göründüğünü ve 20 ya da 30 yıl içinde nasıl görüneceğini bilenler, Avrupalılar özellikle de biz Almanların Türkiye’ye karşı sergilediği bu dar görüşlü tavra razı gelemez. Avrupa’nın Türkiye’nin, 70 milyondan fazla nüfusuna ihtiyacı var”.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

PAPAZIN BAĞI: BİR CENNET PARÇASININ HİKAYESİ...

ANKARA’NIN İKİ YÜZYILANA DAMGA VURMUŞ BİR TARİHİ YAPIT: ABİDİNPAŞA KÖŞKÜ

şarap,kadın,şiir...-şiir-