DER SPIEGEL:" ALMANYA MİT'LE İLİŞKİLERİ AZALTTI"



Alman Der Spiegel dergisi, MİT’in Paris suikastıyla bağlantısı olduğunu öne sürdüğü haberinde Almanya’nın MİT ile işbirliğini azalttığını kaydetti.

Alman Der Spiegel dergisi geçen yıl Paris’te PKK üyeleri Sakine Cansız, Fidan Doğan ve Leyla Şaylemez’in öldürülmeleri olayı ile ilgili haberinde, “MİT’in suikastla bağlantısı olduğunu, Almanya’nın da MİT ile işbirliğini azalttığını yazdı.

Paris’teki suikastın tetikçisi ve katil zanlısı olarak tutuklu olan Ömer Güney’in doğrudan MİT’ten aldığı emir sonucunda suikastı düzenlediğini de bildiren dergi Ömer Güney ile MİT üyesi iki kişi arasında geçen telefon görüşmelerini kaynak olarak gösterdi.

MİT görevlilerinin Güney’e Kürdistan Enformasyon Bürosu’ndaki suikastta kullandığı 7,65 mm’lik susturucu takılı tabancayı Belçika’da Arap kökenli bir silah tacirinden alarak ayarladıkları, ayrıca suikast sırasında iz bırakmaması ve kaçış yolları için tavsiyelerde bulunduklarını ifade eden Alman dergisi haberinde şöyle devam etti:

Alman istihbarat yetkilileri kişilere ait bilgileri, Türk meslektaşlarına bu olay sonrasında çok büyük bir dikkatle veriyor. İddiaların doğru çıkması durumunda, bu Türkiye’nin AB ile olan ilişkilerine olumsuz yansıyabilir. Ayrıca Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da baskı altına girebilir. En son Başbakan Erdoğan ile Almanya Başbakanı Angela Merkel arasında geçen hafta Salı günü Berlin’de yapılan zirvede, iki liderin terörle mücadele konusunu ele aldıkları ve ayrıntıları konuyla ilgili müsteşarların aralarında görüşmelerini karara bağladıkları açıklanmıştı”.

 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

PAPAZIN BAĞI: BİR CENNET PARÇASININ HİKAYESİ...

ANKARA’NIN İKİ YÜZYILANA DAMGA VURMUŞ BİR TARİHİ YAPIT: ABİDİNPAŞA KÖŞKÜ

şarap,kadın,şiir...-şiir-