AGİT’TEN GÜL’E: “İNTERNET YASASINI VETO ET”





 
Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı Basın Özgürlüğü Temsilcisi Dunja Mijatovic, Cumhurbaşkanı Gül’e İnternet Yasası’nı iptal etmesi çağrısında bulunarak yasanın geri gönderileceği TBMM ile kamuoyunda daha fazla tartışılmasının sağlamasını istedi.

Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı Basın Özgürlüğü Temsilcisi Dunja Mijatovic, Cumhurbaşkanı Gül’e bir mektup göndererek İnternet Yasası’nı iptal etmesi çağrısında bulundu ve yasanın TBMM ile kamuoyunda daha fazla tartışılmasını istedi.

Mijatovic yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

“Yeni internet yasasının Türkiye’de basın özgürlüğünü ve ifade özgürlüğünü tehdit edeceğinden endişeliyim. Yasa kamuoyunun çıkarına olacak özgür online tezleri engelleyecek son derece endişe verici hükümler taşıyor. Yasanın şimdiki hali hakkında vereceğiniz veto kararı Parlamentonun yasanın etkisini dikkate almasına ve sivil toplum, akademi çevreleri ve diğer paydaşlar dâhil, kamuoyunda geniş şekilde tartışılmasına imkân verecektir. Yeni yasa yeterli mahkeme denetimi olmadan web sitelerinin bloke olmalarına yol açabilir. İnternet yasası, düzenleyicinin keyfi müdahalesine izin verirken kullanıcıların özle hayatlarının ve haklarının ihlaline yol açabilecek. Yasa özgür ifadeye daha fazla kısıtlamaya yol açacak ve gazetecilerin çalışmalarını olumsuz engelleyebilecek”.

 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

PAPAZIN BAĞI: BİR CENNET PARÇASININ HİKAYESİ...

ANKARA’NIN İKİ YÜZYILANA DAMGA VURMUŞ BİR TARİHİ YAPIT: ABİDİNPAŞA KÖŞKÜ

şarap,kadın,şiir...-şiir-