RUSYA’NIN SESİ: “SKANDAL, “ERDOĞAN’IN 11 YILLIK İKTİDARINA EN BÜYÜK MEYDAN OKUMA”


 

Rusya’nın Sesi, “Yolsuzluk skandalı, Mart ayındaki yerel seçimler öncesi Erdoğan’ın 11 yıllık iktidarına en büyük meydan okumalardan biri” dedi.

“Türk polisi, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, bakanlar, ülkenin en üst düzeydeki istihbarat şefi ve gazeteciler dahil binlerce kişiyi dinledi” diyen Rusya’nın Sesi, “Yolsuzluk skandalı, Mart ayındaki yerel seçimler öncesi Erdoğan’ın 11 yıllık iktidarına en büyük meydan okumalardan biri. Kitlesel dinlenme haberlerinin parlamentonun, istihbarat teşkilatına yurt içinde ve dışındaki örtülü operasyonlar ve gözetleme çalışmalarında tam hareket özgürlüğü vermeyi amaçlayan yeni bir yasal düzenlemeyi görüşmeye başlandığı bir sırada yayınlandı” diye yazdı.

Erdoğan’ın politikalarının giderek otoriterleştiğini ve Erdoğan’ın ateş altında olduğunu kaydeden Rusya’nın Sesi, “ Yeni kısıtlamalar, yurt içinde ve dışında alarm yarattı ve eleştirenlere göre, yasa, hükümetin muhalif görüşlerini bastırma ve yüksek düzeydeki yolsuzluğun kanıtlarının internette görünmesini durdurma girişimidir” dedi.

Başbakan Erdoğan’ın Fethullah Gülen’e yönelik suçlamalarına ve Türk hükümetinin misilleme önlemlerine de yer veren Rusya’nın Sesi haberini, “Ancak bu önlemler ve geçen Haziran ayındaki protestoların polis tarafından sert biçimde bastırılması, Türkiye’nin, oynak bir bölgede demokrasi ve istikrar modeli olarak imajını ciddi biçimde zedeledi” yorumunda bulundu.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

PAPAZIN BAĞI: BİR CENNET PARÇASININ HİKAYESİ...

ANKARA’NIN İKİ YÜZYILANA DAMGA VURMUŞ BİR TARİHİ YAPIT: ABİDİNPAŞA KÖŞKÜ

şarap,kadın,şiir...-şiir-