ARKA HABER AJANSI: “ERMENİSTAN TÜRKİYE’YE GÜMRÜK AYRICALIĞI TANIMAYACAK”


 

Arka Haber Ajansı Rusya liderliğindeki  Avrasya Gümrük Birliğine girmesi gündemde olan Ermenistan, Türkiye’ye herhangi bir gümrük ayrıcalığı tanımayacağını bildirdi.

Ermeni Haber Ajansı Arka Rusya önderliğindeki Avrasya Gümrük Birliği’ne girmesi gündemde olan Ermenistan, Türkiye’ye herhangi bir gümrük ayrıcalığı tanımayacağını bildirdi.

Ermenistan Ekonomi  Bakan Yardımcısı Garegin Melkonyan’ın ülkesinin Avrasya Gümrük Birliğinin resmen üyesi olduktan sonra, Türkiye’ye gümrük imtiyazı sağlamayacağını ve komşuları Gürcistan ve Irak’la olan şu anki anlaşmalarını revize etmeyeceğini söylediğine de dikkat çeken Arka, Melkonyan, Ermenistan ve Türkiye arasında resmi anlaşmaların bulunmadığını, bu nedenle de ticaretten kaynaklanan birçok sorunun yaşandığını belirterek bu çerçevede iki tarafın da birbirinin fatura ve belgelerini tanımadığını söyledi” dedi.

Ajansın haberine göre,  Ermenistan’ın, başta tüketim malları olmak üzere Türkiye’den yapılan ithalatta vergi indirimlerinin uygulamayacağını ifade eden Ekonomi Bakanı  Melkonyan, Ermenistan’ın Türkiye’den ithalatta gümrük vergisinin tam olarak alması konusunun halen Avrasya Gümrük Birliği ile görüşüldüğünü de anlattı.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

PAPAZIN BAĞI: BİR CENNET PARÇASININ HİKAYESİ...

ANKARA’NIN İKİ YÜZYILANA DAMGA VURMUŞ BİR TARİHİ YAPIT: ABİDİNPAŞA KÖŞKÜ

şarap,kadın,şiir...-şiir-