HAARETZ: “ERDOĞAN PROTOKOL İSTEDİ”


 

Haaretz gazetesi, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Gazze ablukası son bulmadan İsrail ile normalleşmenin olmayacağını söylemesine dikkat çektiği haberinde, “Başbakan Erdoğan’ın Gazze ablukası kalkmadan İsrail ile ilişkilerin normalleşmesini kabul etmeyeceğini söylediğini belirterek “Erdoğan, bir anlaşma imzalamak için İsrail’den Gazze ambargosunun kalkacağının, yazılı bir protokole bağlanmasını istedi” diye yazdı.

JERUSALEM POST: “TÜRKİYE-İSRAİL YAKINLAŞMIYOR, UZAKLAŞIYOR”

Başbakan Erdoğan’ın açıklamalarını ele alan Jerusalem Post gazetesi, “Erdoğan’dan İsrail’e: Gazze Ablukasını Kaldırmazsan Barışma Yok’  başlıklı bir haberinde, “Öyle görünüyor ki bir İsrail-Türk yakınlaşması olasılığı, bir kez daha uzaklaşıyor. Erdoğan’ın açıklamalarının, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’nun iki ülkenin ilişkilerini normalleştirmeye her zamankinden yakın oldukları sözlerinden sadece iki gün sonra gelmesinin daha da şaşırtıcı kıldı” ifadelerini kullandı.

JERUSALEM POST: “TÜRKİYE’DE YAHUDİ KIŞKIRMALARI ARTIYOR”

TC vatandaşı iki Yahudi iş adamına Kırklareli, Babaeski’de bulunan bir restoranda ‘Yahudi karşıtı’ saldırı düzenlendiği iddialarını ele alan Jerusalem Post gazetesi, “Türkiye’de Yahudi kışkırtmaların arttığı söyleniyor” diye yazdı.

İsrailli Jerusalem Post gazetesi, TC vatandaşı iki Yahudi iş adamına Kırklareli, Babaeski’de bulunan bir restoranda ‘Yahudi karşıtı’ saldırı düzenlendiği iddialarına dikkat çektiği haberinde,“Türkiye’de ‘Yahudi karşıtı’ kışkırtmaların arttığı söyleniyor. Hafta başında bazı Yahudi internet sitelerinde yer verilen saldırı iddiası  Türkiye’de yayınlanan Yahudi topluluğu gazetesi Şalom çalışanlarınca doğrulandı. Babaeski’yi ziyaret eden iki iş adamının bir balık restoranında durduğu, iki müşterinin Yahudi olduğunu fark eden restoran sahibinin "Yahudi karşıtı" sözlerinin ardından iki adama servis yapmayacağını söylediği ifade edildi” dedi.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

PAPAZIN BAĞI: BİR CENNET PARÇASININ HİKAYESİ...

ANKARA’NIN İKİ YÜZYILANA DAMGA VURMUŞ BİR TARİHİ YAPIT: ABİDİNPAŞA KÖŞKÜ

şarap,kadın,şiir...-şiir-