İRİB: “ERDOĞAN, DİPLOMATİK ELEŞTİRİ SINIRLARINI AŞTI”


 

İran devletine ait İran Radyo Televizyon Kurumu (İRİB), Başbakan Erdoğan’ın Mısır yönetimini eleştiren açıklamalarının normal diplomatik eleştiri sınırlarını bile aştığını ve giderek sertleştiğini kaydetti.



  Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın, Mısır’ın devrik cumhurbaşkanı Muhammed Mursi’yi hala ülkenin cumhurbaşkanı olarak gördüğünü ifade eden İran Radyo Televizyon Kurumu (İRİB), Erdoğan’ın açıklamalarının normal diplomatik eleştiri sınırlarını bile aştığını ve giderek sertleştiğini öne sürdü.

İRİB, Mursi’nin düşmesiyle sonuçlanan gelişmelere, darbe diyen Erdoğan’ın, hala Mursi’yi Mısır’ın meşru Cumhurbaşkanı olarak gördüğü belirttiği haberinde,  “Ancak bazı çevreler Erdoğan’ın bu açıklamalarını diplomatik normlara aykırı olarak görüyor ve  Ankara-Kahire ilişkileri daha da gerginleşebilir”.

Mısırlı yetkililerin de Erdoğan’ın sözlerinin diplomatik sınırları aştığını söylediğine de dikkat çeken İRİB Mısır Cumhurbaşkanı Basın Danışmanı Ahmet Müslümani’nin Erdoğan’ı susmaya davet ederek ‘Söylemek için bizim de çok sözümüz var’ sözlerine de dikkat çekerek haberini noktaladı.

 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

PAPAZIN BAĞI: BİR CENNET PARÇASININ HİKAYESİ...

ANKARA’NIN İKİ YÜZYILANA DAMGA VURMUŞ BİR TARİHİ YAPIT: ABİDİNPAŞA KÖŞKÜ

şarap,kadın,şiir...-şiir-