USA TODAY: “TÜRK EKONOMİSİ BOCALIYOR”


 

USA Today gazetesi Türk ekonomisindeki gelişmeleri ele aldığı haberinde, “Türk ekonomisinin görünümünü, sadece yabancı yatırımların kuruması değil, hükümet karşıtı gösteriler, büyüyen yolsuzluk skandalı ve Suriye savaşı da olumsuz etkiledi” diye yazdı.

Amerika’nın en yüksek tirajlı gazetelerinden USA Today, ‘Türk Ekonomik Modeli Bocalıyo’ başlığını kullandığı haberinde, “Türk ekonomisinin görünümünü, sadece yabancı yatırımların kuruması değil, hükümet karşıtı gösteriler, büyüyen yolsuzluk skandalı ve Suriye savaşı da olumsuz etkiledi” ifadesini kullandı.

“İktisatçılar tarafından gözleri sanayileşmede olan yükselen piyasalar için bir model olarak gösterilen Türk ekonomisi, yüksek enflasyon ve tüketici borcu nedeniyle bocaladı. Yatırımcılar oynak Ortadoğu’nun kenarında 10 yıl siyasi ve ekonomik istikrarın feneri olan Türkiye’den ayrılıyor. Batı’da büyüme toparlarken, faiz oranları da yükselirken yatırımcılar Türkiye’yi daha az çekici buluyor. Türkiye’ye zarar veren sadece kuruyan yabancı yatırım değil. Devam eden hükümet karşıtı gösteriler ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın hükümetini sarsan büyüyen yolsuzluk skandalı ile Türkiye’nin güney sınırındaki Suriye’deki iç savaş, hepsi Türkiye’nin görünümündeki istikrarsızlığa katkıda bulunuyor”.

“Merkez Bankası’nın Ocak sonunda yaptığı faiz artırımı, sıradan vatandaşları olumsuz etkiliyor. Tüketim azaldı” diyen gazete, “Analistler, kriz ancak başladı diyorlar. Kriz, özellikle enerji maliyetini vuruyor. Türkiye, petrol ve doğalgazının çoğunu ithal ediyor. Bu da kendisini döviz dalgalanmalarına bir hayli kırılgan kılıyor” yorumuyla haberini noktaladı.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

PAPAZIN BAĞI: BİR CENNET PARÇASININ HİKAYESİ...

ANKARA’NIN İKİ YÜZYILANA DAMGA VURMUŞ BİR TARİHİ YAPIT: ABİDİNPAŞA KÖŞKÜ

şarap,kadın,şiir...-şiir-