FINANCIAL TIMES: “TÜRKİYE’DEKİ SKANDAL MAHKEMELERDEN MECLİSE KAYDI”


 

Financial Times gazetesi, Türkiye’deki yolsuzluk skandalının mahkemelerden siyasi alana kaydığını yazdı.

İngiliz Financial Times gazetesi Türkiye’deki son gelişmeleri ele aldığı haberinde, “Türkiye’de muhalefet milletvekilleri, halen durmuş olan, hükümet ile bağları olan kişiler hakkındaki soruşturmalarda yer alan iddialar ile siyasette yol almaya çalışırken yolsuzluk skandalı, mahkeme salonundan meclise kaydı. Ama eleştirenler, Çarşamba günü geç saatlerde Türk Parlamentosu’ndan geçen ve Cumhurbaşkanı tarafından onaylanması gereken yasal düzenleme ile hükümete, iddiaların internette yer almasını bloke etmek için daha çok olanak sağlayacağını söylüyorlar” şeklinde kaydetti.

“Muhalefetin söz konusu iddiaları duyurmak üzere parlamentoyu kullanma girişimi, hükümetin binlerce polisi ve düzinelerce savcıyı görevden alarak birçok yolsuzluk soruşturmasını etkin biçimde durdurmayı başarmasına bir tepki gibi görünüyor” diyen İngiliz gazetesi haberine şöyle devam etti:

“Yolsuzluk soruşturmalarına ilişkin alevlenen siyasi tartışmaların Mart yerel seçimlerinin yaklaşması ile yoğunlaşması bekleniyor. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan  soruşturmaları, hükümete yönelik paralel devletin yasa dışı bir çabası olarak niteledi ve soruşturmaların sızdırılmasını da özel hayata müdahale ve masumiyet ilkesini ihlal saydı. Erdoğan’ı eleştirenler ise Başbakanın hukuk üstünlüğü ilkesini alt üst ettiğini, yargı ve savcılar üzerindeki kontrolünü sıkılaştırdığını söylüyorlar. Adalet Bakanlığı da savcıların, dört eski bakanın dokunulmazlıklarının kaldırılması yönündeki taleplerini Meclis’e göndermeyi reddetti”.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

PAPAZIN BAĞI: BİR CENNET PARÇASININ HİKAYESİ...

ANKARA’NIN İKİ YÜZYILANA DAMGA VURMUŞ BİR TARİHİ YAPIT: ABİDİNPAŞA KÖŞKÜ

şarap,kadın,şiir...-şiir-