İspanya Başbakanı Mariano Rajoy’un Türkiye ziyareti dış basında...


 



EL PAIS: “BAŞBAKAN, SKANDALLARIN HAKİM OLDUĞU BİR TÜRKİYE’YE SEYAHAT EDİYOR”

El Pais gazetesi, İspanya Başbakanı Mariano Rajoy’un Türkiye ziyaretini ele aldığı haberinde,  “Rajoy, protestolar ve skandalların hakim olduğu bir Türkiye’ye seyahat ediyor” dedi.

El Pais gazetesi, “Rajoy, protestolar ve skandalların hakim olduğu bir Türkiye’ye seyahat ediyor. Büyük İspanyol şirketlerinin özellikle kamu altyapılarıyla uzmanlaşmış olanların ihtiyaçları, Mariano Rajoy’yu siyasi olarak hassas olan yerlere seyahat etmeye zorluyor. Bu Salı günü (Rajoy), AB’ye katılmak isteyen ancak Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan’a otoriterliği ve daha büyük bir demokratik açılımı talep eden gençlerin protestolarının sert biçimde bastırılması nedeniyle tepkiler yağdığı çalkantılı bir dönemi yaşayan bir demokrasi olan Türkiye’ye seyahat ediyor” diye yazdı.

Ziyaretinin, internet protestoları dalgası arasında gerçekleşeceğini de kaydeden İspanyol gazetesi, “Bu sansür girişimi, büyük bir yolsuzluk skandalı arasında geldi. Erdoğan’ın hükümetinde yaşanan yüksek iç gerilim ortamında iç siyasi gündemine pek bir ilgi duymayan Rajoy ekonomiye odaklanacak. Rajoy polemik konusu olan ortakları ile buluştuğunda hiçbir zaman hassas konuları dile getirmedi” ifadelerini kullandı.

 
ABC: “ZİYARETLE İSPANYA’NIN MARKASI SAĞLAMLAŞACAK”

İspanya’da yayınlanan ABC gazetesi ise  Rajoy’un Türkiye’ye üç Bakanın eşliğinde gerçekleşeceği ziyaretin İspanya markasını sağlamlaştırma çabası olduğunu yazdı.

Ziyaretin programında  İspanyol Comsa şirketinin de Türk ortağı Açılım İnşaat ile birlikte yapımını üstlendiği, Ankara’daki Sincan metro hattının açılışının da bulunduğuna dikkat çeken ABC gazetesi, “Rajoy’un ziyaretinin amaçlarından biri İspanyol şirketlerinin Türkiye’deki varlığını artırmak. Türkiye halen İspanya’nın 10’ncu büyük ihracat pazarı. İspanyol şirketlerinin Türkiye’deki yatırımları ise, finansal, sigorta, emlak, çimento ve kimya sektörlerine odaklanıyor” diye yazdı.

 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

PAPAZIN BAĞI: BİR CENNET PARÇASININ HİKAYESİ...

ANKARA’NIN İKİ YÜZYILANA DAMGA VURMUŞ BİR TARİHİ YAPIT: ABİDİNPAŞA KÖŞKÜ

şarap,kadın,şiir...-şiir-