NEW YORK TIMES: “TÜRKLER, SANSASYONEL DİZİ İZLEMEKTEN KENDİNİ ALAMIYOR”


 

New York Times gazetesi, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile oğlu Bilal Erdoğan arasındaki bir konuşmaya ait olduğu iddia edilen tape olayını ele aldığı haberinde, “Türkler, sansasyonel bir dizi izlemekten kendini alamıyor. Ama bu dizi siyasi” diye yazdı.

Türklerin televizyon dizilerine olan düşkünlüğüne dikkat çeken ABD’li gazete, “Türkler, sansasyonel bir dizi izlemekten kendini alamıyor. Ama bu dizi siyasi. Türkler, her zaman iyi dizileri sevdi. Yıllar önce takıntı "Dallas’ idi ve belirli bir yaşa gelmiş olan Türkler hala çok içen bir kadından, o dizideki ayyaş karakteri Sue Ellen diye söz ediyorlar. Daha yakın bir tarihte ise, Osmanlı sultanın hareminde geçen, Saray entrikası ve aşk konulu Türk dizisi "Muhteşem Süleyman’, burada ve Ortadoğu’da bir tutku haline geldi. Ancak şimdi izlenecek dizi, bir yolsuzluk skandalı ile start verilen ve sızdırılmış telefon konuşmalarından oluşup sürekli bir akım gibi oynanan Türkiye’nin kendi siyasi krizidir” şekline kaydetti.

Krizin şimdiden Türkiye’nin zaten sorunlu olan ekonomisine zarar verdiğini belirten New York Times, “Türk kamuoyu, hükümetin krizi durdurmak için aldığı agresif adımlar nedeniyle ondan sonra ne geleceğini merak ediyor. Yolsuzluk soruşturması Erdoğan için en büyük meydan okuma. Birçok kişi krizin esasen Erdoğan ile Gülen arasındaki ilişkinin bozulmasından kaynakladığını söylüyor. Şimdi birbiriyle savaşıyor ve birçok Türk, bir güç mücadelesi ortasında kaldıklarını söylüyorlar. Ufukta birkaç seçim varken, Türklerin çoğu, kendilerini. daha şaşırtıcı açıklamalar için hazırlıyor” yorumunda bulundu.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

PAPAZIN BAĞI: BİR CENNET PARÇASININ HİKAYESİ...

ANKARA’NIN İKİ YÜZYILANA DAMGA VURMUŞ BİR TARİHİ YAPIT: ABİDİNPAŞA KÖŞKÜ

şarap,kadın,şiir...-şiir-