AMERİKA’NIN SESİ (VOA): “İNTERNET SİYASETİ GERDİ”


 

Amerika’nın Sesi,  internet kısıtlamasını ele aldığı haberinde, “İnternet yasası siyaseti gerdi” dedi.

Amerikan kongresinin finansörlüğünü yaptığı Amerika’nın Sesi, “İnternet yasası uluslararası toplumun Türkiye’de hak ve özgürlükleri ile ilgili endişelerini arttırdı bunun yanında siyaseti de gerdi” ifadesini kullandı.

Yeni yasanın hükümete mahkeme kararı olmadan internet sitelerini bloke etme yetkisinin yanı sıra iki yıl süreyle kullanıcı bilgilerine erişme olanağını  sağladığını da kaydeden Amerikan’ın Sesi, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’e demokrasinin yanında yer alarak yasayı veto etmesi için çağrı yaptığına da dikkat çekti.

Amerika’nın Sesi haberine şöyle devam etti:

Yasaya ilişkin uluslararası baskılar artarken İnsan Hakları İzleme Örgütü’nün Türkiye uzmanı Emma Sinclair Webb  Gül’e yasayı veto etme çağrısında bulundu. Avrupa Birliği ve Avrupa Konseyi de yasanın geri çekilmesi için çağrıda bulundu. Geçen cumartesi polis yeni yasayı protesto etmek için İstanbul’da sokaklara dökülen binlerce göstericiye göz yaşartıcı gaz ve plastik mermiyle müdahale etti. Abdullah Gül geçen ay internet özgürlüğünün ve özellikle sosyal medya özgürlüğünün öneminden bahsetmişti. Bu, Gül’ün yeni yasayla ilgili hoşnutsuzlukları olduğu olarak yorumlandı. Başbakan Erdoğan’ın geçtiğimiz pazar yaptığı konuşmada İnternet yasasını savunması ise Gül’ün üzerindeki baskıyı artırdı. Konu bu sene yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimleri için de önemli olabilir. Henüz ne Cumhurbaşkanı Gül, ne de Başbakan Erdoğan aday olup olmama konusunda bir açıklama yapmadı”.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

PAPAZIN BAĞI: BİR CENNET PARÇASININ HİKAYESİ...

ANKARA’NIN İKİ YÜZYILANA DAMGA VURMUŞ BİR TARİHİ YAPIT: ABİDİNPAŞA KÖŞKÜ

şarap,kadın,şiir...-şiir-