INDEPENDENT: “KORUCULAR KORKUYOR”


 

Türkiye’de 1980’lerde başlayan ve bugün 80 bin kadar kişinin dahil olduğu köy koruculuğu sisteminin çözüm süreci ile sona ereceğini savunan İngiliz Independent gazetesi, korucuların ihanetten korktuğunu yazdı.



Türkiye’de köy korucusu olan ve PKK isyancıları  ile mücadele etmiş Kürtlerin sistemin sona erdirilmesi durumunda ihanetten korktuklarını belirten İngiliz Independent gazetesi, “On binlerce kişi, sık sık ağır devlet baskılarının altında Kalaşnikofları kabul edip kendi insanlarına karşı savaşmaya başladılar” dediği haberinde, Mardin’in Midyat ilçesindeki korucuların ana merkezi olarak hizmet veren küçük bir binada konuşan Midyat Köy Korucuları Derneği Başkanı Şehmus Akbulut’un,“Gerçek bir barış olana kadar silahımı teslim etmeyeceğim. Herkes için barış” şeklindeki sözlerine de yer verdi.

Başka bir korucunun, “Barış istiyoruz, ama güven içinde olmak da istiyoruz, eğer herhangi biri bizden intikam almak isterse ne olacak? Kendimizi savunabilmek için silahlarımızı tutmak zorundayız” şeklindeki sözlerini de aktaran İngiliz gazetesi, “1990’larda korucu olmak istemeyen Kürtler bunun bedelini, köylerinin yakılması ve şehirlere göç etmeye zorlanmalarıyla ödedi. İsteyerek devletin verdiği silahları alan korucular ise  hain olarak görüldü” diye yazdı.

 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

PAPAZIN BAĞI: BİR CENNET PARÇASININ HİKAYESİ...

ANKARA’NIN İKİ YÜZYILANA DAMGA VURMUŞ BİR TARİHİ YAPIT: ABİDİNPAŞA KÖŞKÜ

şarap,kadın,şiir...-şiir-