ESKİ ABD TEMSİLCİLER MECLİSİ DANIŞMANI: “İNTERNET KONUSUNDA GÜL’ÜN VERECEĞİ YANIT KADERİNİ BELİRLEYECEK”



Alan Makovsky, yeni internet düzenlemesi konusunda Cumhurbaşkanı Gülün vereceği yanıtın kendi kaderini de belirleyeceğini söyledi.

POSTA2012 gazetesine konuşan 2001 ile 2013 yılları arasında, ABD Temsilciler Meclisinin Dış ilişkiler Komitesinin Ortadoğu danışmanlığını yapmış ve  Obama hükümetine oldukça yakınlığınla bilinen Alan Makovsky, yeni internet düzenlemesi yasına Cumhurbaşkanı Abdullah Gülün vereceği yanıtın, kendi kaderini de belirleyeceğini kaydetti.

Cumhurbaşkanı Gül’ün yasayı veto etmesi gerektiğini ifade eden Makovsky, “Eğer Cumhurbaşkanı Gül, özgürlükler adına çok problemli olan, adeta Ortadoğu otoriter rejimlerini andıran bu internet sansürü yasa teklifinin altına imza atarsa, Washington, Erdoğan’dan farklı olmadığı kanaatine varacak ve kendisine olan umudu kaybedecek. Onun için, Washington bakımından, bu karar çok önemli kader kararı bile diyebiliriz. Bu yasaya karşı çıkmayacaksa, demokrasiyle ilgili hangi konuda pozisyon belirtecek?” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Gül hakkında Washington’daki izlenimin, Başbakan Erdoğan’dan farklı olduğu ve daha demokrat bir kimliğe sahip bir politikacı olduğu hakkında bir görüşün hakim olduğunu belirten Makovsky konuşmasına şöyle devam etti:

“Gül, özellikle tansiyonun yükseldiği Gezi Park ve yolsuzluk krizinden beri ılımlı ve demokratik tonu ile Cumhurbaşkanlığının sınırlı kuvvetine rağmen elindekinin en iyisini yaparak hükümeti otoriterlik yolundan çıkarmaya çalışmasından ötürü Washington’da bir umut estirdi. Eğer Gül, özgürlükler adına çok problemli olan, adeta Ortadoğu otoriter rejimlerini andıran bu internet sansürü yasa teklifinin altına imza atarsa, Washington, Erdoğan’dan’ farklı olmadığı kanaatine varacak ve kendisine olan umudu kaybedecek. Onun için, Washington bakımından, bu karar çok önemli- kader kararı bile diyebiliriz. Bu yasaya karşı çıkmayacaksa, demokrasiyle ilgili hangi konuda pozisyon belirtecek?”.

 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

PAPAZIN BAĞI: BİR CENNET PARÇASININ HİKAYESİ...

ANKARA’NIN İKİ YÜZYILANA DAMGA VURMUŞ BİR TARİHİ YAPIT: ABİDİNPAŞA KÖŞKÜ

şarap,kadın,şiir...-şiir-