DEUTSCHE WELLE: “MERKEL, KIBRISTA AB’NİN ETKİN ROL OYMASINI İSTEDİ”


 

Kıbrıs’ta çözüm için yeni umut kaynağı olan müzakereler, Avrupa’da da olumlu yankı buldu. Almanya Başbakanı Angela Merkel, süreçte Avrupa Birliği’nin daha etkin rol oynamasını istedi.

Alman yayın kuruluşu Deutsche Welle’ye göre, Almanya Başbakanı Angela Merkel, sözcüsü Steffen Seibert aracılığıyla yaptığı açıklamada, Kıbrıs ile ilgili gelişmelerden duyduğu memnuniyeti ifade etti.

Merkel, Kıbrıs Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Nikos Anastasiadis’in kendisini geçen hafta telefonla arayarak toplantı hakkında bilgi verdiğini kaydetti.

Siyasi gözlemciler, Kuzey Kıbrıs yönetimi üzerinde etkili olduğu bilinen Türkiye Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan’ın geçen hafta Berlin’i ziyareti sırasında Merkel’le yaptığı görüşmede Kıbrıs konusuna da değinildiğini tahmin ediyor.

Merkel, Kıbrıs sorununun çözümüne yönelik müzakerelerin yeniden başlatılmasına temel oluşturacak  ortak bildiriyi ise "sonuç odaklı bir müzakere süreci için sağlam bir zemin sözleriyle niteledi.

Merkel, müzakere sürecinde Avrupa Birliği’nin daha aktif bir rol oynaması gerektiğini savunurken, sürece yeni dinamik katacak güven verici önlemleri de memnuniyetle karşıladığını ifade etti.



Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

PAPAZIN BAĞI: BİR CENNET PARÇASININ HİKAYESİ...

ANKARA’NIN İKİ YÜZYILANA DAMGA VURMUŞ BİR TARİHİ YAPIT: ABİDİNPAŞA KÖŞKÜ

şarap,kadın,şiir...-şiir-