SÜDDEUTSCHE: “BUNDAN ALA İRONİ OLAMAZDI”



Süddeutsche tartışmalı internet yasasının Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından imzalanmasının değerlendirdiği haberinde, “Bundan âlâ ironi olamazdı” dedi.

Alman Süddeutsche gazetesi, “Bundan âlâ ironi olamazdı. Türkiye Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, internetin gelecekte çok daha kolay bir şekilde sansürlenebileceğini duyurmak için Twitter’ı kullanıyor. Türkler, internet fanatiği olarak biliniyor. Bu yükselişin, eski medya organlarına getirilen sınırlamalarla da ilgisi var. Hükümetin büyük televizyon kanalları ile gazetelere uyguladığı sansür, internetin parlamasına yol açtı. Gezi protestocuları, Twitter ve Facebook üzerinden organize olmuştu. Gül’ün, yurt içi ve dışındaki eleştirilere rağmen imzaladığı yasa da tam olarak bunu hedef alıyor” diye yazdı.

HEILBRONNER STİMME: “YASA, SİYASİ KARŞITLARI BASKI ALTINA ALACAK”

Heilbronner Stimme gazetesi de internet yasasına ilişkin, “Yasa, siyasi karşıtların arzu edilmeyen yayınlarını baskı altına almak için güçlü bir araç olacak” yorumunda bulundu.

Alman gazetesi şöyle devam etti:

“Erdoğan’ın otoriter dünya algısı içerisinde eleştiriye yer yok. Bu nedenle Başbakan, uzun zamandan bu yana medyayı baskı altına alıyor. Her tür internet sitesinin mahkeme kararı olmadan kapatılabilecek olması da bu dünya görüşü ile örtüşüyor. Bu tutumun, kişisel hakların korunması ile hiçbir ilgisi yok. Yasa, siyasi karşıtların arzu edilmeyen yayınlarını baskı altına almak için güçlü bir araç olacak”.

 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

PAPAZIN BAĞI: BİR CENNET PARÇASININ HİKAYESİ...

ANKARA’NIN İKİ YÜZYILANA DAMGA VURMUŞ BİR TARİHİ YAPIT: ABİDİNPAŞA KÖŞKÜ

şarap,kadın,şiir...-şiir-