FINANCIAL TIMES: “TÜRKİYE’NİN DAHA FAZLA DÖVİZ REZERVLERİNE İHTİYACI VAR”


 

Financial Times gazetesi, Türkiye dahil çalkantı içindeki yükselen piyasaların daha yüksek döviz rezervlerine ihtiyaçlarının olduğunu yazdı.

Financial Times gazetesi,  yükselen piyasaların bulundukları durumun üstesinden gelmek için kenarda daha çok paraların olmasına gerektiğini belirtiği haberinde, “Tayland, Ukrayna, Türkiye ve  Güney Afrika gibi ülkelerde olup bitenlerin siyasi riskin bir süreden beri olması gereken biçimde önemsenmediğini gösterdi. Öyle görünüyor ki Londra ile ABD ve Avrupa’daki başka kentlerdeki emlağa para akıtan gelişmekte olan dünyanın elitleri, kendi ülkelerinin yönetişim kırılganlığı konusunda Batılı yatırımcılardan çok daha keskin bir hissiyat gösterdiler” şeklinde kaydetti.

Piyasa kargaşasının önemli nedeninin yükselen ekonomilerin büyüme olanaklarının, FED’in tahvil alımlarını azaltmayı karar verirken küresel finansal koşullardaki sıkılaşması ışığında gözden geçirilmesinden kaynakladığını ifade eden İngiliz Financial Times gazetesi, “Türkiye, Hindistan ve Güney Afrika’da son yapılan faiz artışlarına olumsuz tepkileri, yatırımcıların güveninin daha büyük faiz artırımları olmadan yeniden oluşmayacağının imasıdır. Bu nedenle ki büyüme olanakları, daha kötü gibi görünüyor ve büyük dış finansman ihtiyaçları olan ülkelerden daha çok sermaye çıkışı oluyor. Yükselen piyasalar portföy çıkışlarının olumsuz etkileriyle boğuşurken kendilerini oynak çıkışlardan korumak için döviz rezervlerinin nasıl bir düzeyde olması gerektiği tartışmalarının yeniden alevlenmesi kaçınılmaz gibi görüyor” diye yazdı.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

PAPAZIN BAĞI: BİR CENNET PARÇASININ HİKAYESİ...

ANKARA’NIN İKİ YÜZYILANA DAMGA VURMUŞ BİR TARİHİ YAPIT: ABİDİNPAŞA KÖŞKÜ

şarap,kadın,şiir...-şiir-