FINANCIAL TIMES: “TÜRK BAŞBAKANI YARGI ÜZERİNDEKİ KONTROLÜNÜ SIKILAŞTIRDI”


 

Financial Times gazetesi, TBMM’nin  HSYK yasasını onaylamasına dikkat çektiği haberinde, “Türk Başbakanı yargı üzerindeki kontrolünü sıkılaştırdı” diye yazdı.

İngiltere’nin yüksek tirajlı gazetelerinden Financial Times TBMM’nin HSYK yasasını onaylamasını ele aldığı haberinde, “Türk Başbakanı yargı üzerindeki kontrolünü sıkılaştırdı. Yasa, Türkiye’nin katılmak istediği AB ve en önemli müttefiki olan ABD’nin derin kaygılarına rağmen geçti” dedi.

Avrupa Komisyonu’nun Genişlemeden Sorumlu Üyesi Stefan Füle’nin yasanın önceki taslaklarına ilişkin kaygılarını dile getirmek üzere Ankara’ya üç mektup gönderdiğine, ABD’nin de rahatsızlığını dile getirdiğine dikkat çeken İngiliz gazetesi, “Yolsuzluk soruşturmasının ortaya çıktığı Aralık ayından bu yana hükümet binlerce polis ve çok sayıda savcı ve yargıcı başka görevlere atadı. Şüphelilerin varlıkları hakkında verilen dondurma kararları iptal edildi. Evinde 4.5 milyon doları içeren kutularının bulunduğu öne sürülen devlete ait Halk Bankası Genel Müdürü Süleyman Aslan da tahliye edildi. Ancak hükümetin aldığı önlemlere rağmen sızdırmalar durmadı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu İçişleri eski Bakanı Muammer Güler ile oğlu arasındaki diyalog olan kaydı dinletti” şeklinde kaydetti.

Gazete haberini, “Erdoğan, yasa dışı olduğunu, Gülencilerce şantaj amacıyla hazırlandığını söylediği tapeleri kullandığı için muhalefeti suçladı. Muhalifler, ise tapelerin, hükümet tarafından personelde yapılan değişikliklerle tıkanan yolsuzluk soruşturmalarının meşru sonuçlarının olduğunu söylüyorlar” sözleriyle noktaladı.

 

 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

PAPAZIN BAĞI: BİR CENNET PARÇASININ HİKAYESİ...

ANKARA’NIN İKİ YÜZYILANA DAMGA VURMUŞ BİR TARİHİ YAPIT: ABİDİNPAŞA KÖŞKÜ

şarap,kadın,şiir...-şiir-