NEW YORKER: “GÜL YASAYI VETO EDERSE OTORİTERİZME KARŞI DİRENEN KİŞİ OLUR”


 


Türkiye’nin TBMM’den geçen yeni internet yasasını durdurması için son fırsatı olduğunu kaydede
n  New Yorker dergiii,  Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün yasayı veto etmesi halinde yükselen otoriterizme karşı direnen kişi olarak görüleceğini yazdı.



Amerika’nın önemli dergilerinden New Yorker, Makalede, Cumhurbaşkanı Gül’ün AKP kurucularından biri olduğuna da dikkat çektiği haber analizinde, “Eğer Gül tasarıyı veto etmeye karar kılarsa, otoriterizme karşı direnmiş gibi görünür. Gül, Gezi Parkı olayları sırasında Erdoğan karşıtı protestolara nispeten uzlaşmacı bir karşılık verdi. Buna karşın bu iyimserliği haklı çıkaracak fazla kanıtta olmayabilir” dedi

Azeri gazeteci Mahir Zeynalov’un attığı bir tweet yüzünden sınır dışı edilmesi olayına da yer veren ABD’li dergi, “Bu Türk meslektaşlarından daha özgür olan yabancı gazetecilere bir mesaj” ifadesini kullandığı analizine şöyle devam etti:

“Eğer Gül tasarıyı veto ederse, yorgun medya ve muhalefete biraz iyimserlik aşılayacak. Türkiye’de interneti kontrol amacıyla daha önce atılan bazı adımlar istenen sonuçları vermedi. Yıllarca sansürlenen Kürt haber sitelerine rağmen Kürt aktivistleri örgütlenmeye devam etti. Öte yandan Zeynalov  da Bakü’de kaldı ama Twitter’a geri döndü ve 90 bin kadar takipçisine Türk hükümetini eleştiren linkler gönderiyor. Özellikle sınır dışı edilmesiyle ilgili haberler”.

 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

PAPAZIN BAĞI: BİR CENNET PARÇASININ HİKAYESİ...

ANKARA’NIN İKİ YÜZYILANA DAMGA VURMUŞ BİR TARİHİ YAPIT: ABİDİNPAŞA KÖŞKÜ

şarap,kadın,şiir...-şiir-