WALL STREET JOURNAL: “İSRAİLLE ANLAŞMA ERDOĞAN’IN DEVLET ADAMI SİCİLİNİ GÜÇLENDİREBİLİR”


 

Wall Street Journal gazetesi, İsrail ile bir anlaşmanın Başbakan Erdoğan’ın devlet adamı sicilini güçlendirebileceğini belirttiği haber analizinde,  “Anlaşma sayesinde Türkiye, ABD Kongresi’nde kaybettiği desteğin bir kısmını geri kazanabilir” diye yazdı.

Türkiye ile İsrail arasındaki ilişkilerin normalleşmesini sağlayacak anlaşmanın yakın olduğu kaydeden ABD’li gazete, “Öyle bir anlaşmanın her iki ülke için yararlarına olur. Anlaşma sayesinde Türkiye, ABD Kongresi’nde kaybettiği desteğin bir kısmını geri kazanabilir” dedi.

Türkiye ile İsrail arasında bağların yeniden tesis edilmesinin Washington açısından da önem taşıdığını kaydeden Wall Street Journal haberine şöyle devam etti:

“90’lı ve 2000’li yılların başlarında iki ülke arasındaki yakın güvenlik işbirliği ABD’nin Ortadoğu politikasının temel unsurunu oluşturdu. Bir anlaşma Türkiye ve İsrail arasında başta enerji olmak üzere, ekonomik işbirliğinin artmasını sağlayabileceği gibi iki ülkenin büyük çalkantıların yaşandığı bir dönemde Ortadoğu’daki etkin rollerini yeniden tesis edebilir. İsrail’in Mavi Marmara kurbanlarını tazminat ödemeyi gerektiren bir anlaşma, Sayın Erdoğan’ın devlet adamı olarak sicilini güçlendirebilir ve  ona 30 Mart seçimleri sırasında yardımcı olabilir”.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

PAPAZIN BAĞI: BİR CENNET PARÇASININ HİKAYESİ...

ANKARA’NIN İKİ YÜZYILANA DAMGA VURMUŞ BİR TARİHİ YAPIT: ABİDİNPAŞA KÖŞKÜ

şarap,kadın,şiir...-şiir-