AMERİKA’NIN SESİ: “HSYK DÜZENLEMESİYLE YARGI YÜRÜTMEYE Mİ BAĞLANDI?”


 

Amerika’nın Sesi, ‘HSYK Düzenlemesiyle Yargı Yürütmeye mi Bağlandı?’ diye sorduğu analizinde muhalefet partilerinin yeni HSYK düzenlemesinin iptali için Anayasa Mahkemesi’ne başvuracağına dikkat çekerek, “Ancak uzmanlar mahkeme başvuruyu kabul etse dahi, davanın aylarca sürebileceğine ve bu dönemde hükümetin yargıda büyük değişikliklere gidebileceğine dikkat çekiyor” dedi.

“Hakim ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) ile ilgili tartışmalı yasa teklifi 15 Şubat günü TBMM genel kurulundan geçti. Yeni düzenleme Adalet Bakanlığı’na HSYK üzerinde genişletilmiş yetkiler tanıyor” diyen Amerika’nın Sesi, “Yasa teklifi hem Türkiye içinde hem de dışında tepkiyle karşılandı. Avrupa Konseyi İnsan Hakları Komisyonu Başkanı Nils Muiznieks Twitter üzerinden attığı mesajda düzenlemeyi geriye dönük bir adım olarak tanımladı. TBMM’den ivedilikle geçirilen yasa teklifi, Adalet Bakanlığı’nın HSYK üzerindeki yetkisini önemli ölçüde artırıyor” şeklinde kaydetti.

Amerikan haber portalı ayrıca Avrupa Mahkemesi eski hakimlerinden CHP Milletvekili Rıza Türmen’in “Düzenleme yargı ile yürütme arasındaki güçler ayrılığı ilkesini sona erdirdi. Yasa yargı bağımsızlığını ortadan kaldırdı” şeklindeki görüşlerini de aktardı.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

PAPAZIN BAĞI: BİR CENNET PARÇASININ HİKAYESİ...

ANKARA’NIN İKİ YÜZYILANA DAMGA VURMUŞ BİR TARİHİ YAPIT: ABİDİNPAŞA KÖŞKÜ

şarap,kadın,şiir...-şiir-