FINANCIAL TIMES: “ERDOĞAN, HASSAS SIZMALARI ÖNLEYEMEDİ”


 

Financial Times gazetesi, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın, internet yasasının Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından imzalandığı Salı günü, darbe girişimi olarak nitelediği yolsuzluk soruşturmalarıyla mücadelede zafer ilan ettiğini ama siyaset yönünde hassas sızmaları önleyemediğini yazdı.

İngiliz Financial Times gazetesi Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın, internet yasasının Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından imzalandığı Salı günü, darbe girişimi olarak nitelediği yolsuzluk soruşturmalarıyla mücadelede zafer ilan ettiğini ama siyaset yönünde hassas sızmaları önleyemediğini belirttiği haber analizinde, “Binlerce polis ile çok sayıda yargıç ve savcının başka görevlere atanması ile  yolsuzluk soruşturmalarını etkin biçimde raydan çıkarıldı. Bunun yanısıra lira üzerindeki baskı önemli ölçüde hafifledi. Ancak bazı analistler Erdoğan’ın,  Türkiye’nin kurumları üzerindeki kontrolü sıkılaştırılmış olsa da devam eden, siyasetten hassas sızmalara kırılgan olmayı sürdürdüğünü savunuyorlar” yorumunu yaptığı haberinde, RBS’nin yükselen piyasa stratejisti  Abbas Ameli-Renani’nin Şimdilik piyasa, siyasi gürültüyü tamamen görmezlikten geliyor ancak önümüzdeki haftalarda yolsuzluk ve tape ifşaatları artması ile hissiyatta kötü bir kaymayı bekliyoruz” şeklindeki sözlerine de yer verdi.

İngiliz gazetesi haberini, “Muhtemelen yolsuzluk iddiaları  Mart yerel seçimleri sonucunu etkileyebilir. Sızmaların internette yayınlanmasını önlemeyi amaçlayan internet yasası ile HSYK düzenlemesi ise otoriterlik suçlamalarına yol açtı.Getirilen yasal düzenlemelere rağmen tapeler ortaya çıkmaya devam ediyor” ifadeleriyle noktaladı.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

PAPAZIN BAĞI: BİR CENNET PARÇASININ HİKAYESİ...

ANKARA’NIN İKİ YÜZYILANA DAMGA VURMUŞ BİR TARİHİ YAPIT: ABİDİNPAŞA KÖŞKÜ

şarap,kadın,şiir...-şiir-