ALJAZEERA (EL CEZİRE): “TÜRKİYE’DE KRİZ TIRMANIYOR”


 

El Cezire kanalı HSYK düzenlemesinin tartışıldığı TBMM’de yaşanan kavgalara yer verdiği haberinde, “Türkiye’de kriz tırmanıyor” dedi.

“Geniş bir yolsuzluk soruşturmasıyla sarsılan, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın hükümetini protesto amacıyla en az 20 bin kişi Ankara’da sokağa döküldü” diyen Katar merkezli El Cezire, “Yolsuzluk skandalı  hükümetin merkezini sarstı ve 11 yıllık yönetimine en büyük meydan okumasıyla karşı karşıya kaldı. Türkiye’de kriz tırmanıyor. Tırmanan gerilimler, Ağustos’taki cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesi Erdoğan ve eski müttefiki Cumhurbaşkanı Abdullah Gül arasındaki rekabeti de ortaya koydu. Yeniden seçilmesi veya Erdoğan cumhurbaşkanı olursa, başbakan olması beklenen Gül, şimdiye kadar krize uzlaştırıcı bir yaklaşımı benimsedi. Yorumcular, tartışmalı düzenlemenin önüne gelmesi durumunda bir ikilemde kalacağını söylüyorlar” şeklinde kaydetti.

LE FIGARO: “ERDOĞAN’IN OTOKRATİK MÜNASEBETSİZLİKLERİ KENDİSİNİN DE KATKI SAĞLADIĞI TÜRK MUCİZESİNE ZARAR VERİYOR”

Fransız Le Figaro gazetesi, Türkiye’deki son siyasi gelişmeleri irdelediği haber analizinde, “Erdoğan’ın otokratik münasebetsizlikleri, kendisinin de gerçekleşmesine katkı sağladığı Türk mucizesine zarar veriyor” dedi.

Fransız Le Figaro gazetesi haber analizinde, “Erdoğan’ın otokratik münasebetsizlikleri, kendisinin de gerçekleşmesine katkı sağladığı Türk mucizesine zarar veriyor. Adalet ve Kalkınma Partisi ile 2003 yılında iktidarı devraldığında, ülkeyi ordu vesayetinden kurtararak, siyasi hayatı demokratikleştirmişti. Ekonomiyi öyle liberalleştirdi ki Türkiye, Arap-Müslüman dünyasının modernleşmesi için model ülke haline geldi. Lord Acton şöyle der: ‘İktidar yozlaştırır, mutlak iktidar mutlak şekilde yozlaştırır.’ Erdoğan’ın diktatörlüğe yönelmesi, ülkesinin gelişiminin zarar görmesi, ülkesini istikrarsızlığa ve şiddete sürüklenme tehdidiyle karşı karşıya getiriyor. 2008 yılında tekrar seçilmesinden bu yana (Erdoğan) AKP’nin yönetim, ekonomi ve finans dünyası gibi kilit alanlarda iktidarı almasıyla birlikte kendi kişiliği çerçevesinde bir kült yarattı” ifadelerini kullandı.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

PAPAZIN BAĞI: BİR CENNET PARÇASININ HİKAYESİ...

ANKARA’NIN İKİ YÜZYILANA DAMGA VURMUŞ BİR TARİHİ YAPIT: ABİDİNPAŞA KÖŞKÜ

şarap,kadın,şiir...-şiir-