FINANCIAL TIMES: “ERDOĞAN, İKTİDAR ÜZERİNDEKİ KONTROLÜ SIKILAŞTIRIRKEN, TÜRKİYE İNTERNETE SINIRLAMALAR GETİRİYOR”



Türkiye’de yolsuzluk soruşturması ve internet ile ilgili hazırlanan düzenlemeyi ele aldığı haberinde, “Erdoğan iktidar üzerindeki kontrolü sıkılaştırırken Türkiye internete sınırlamalar getiriyor” diye yazdı.

“Bir yolsuzluk skandalına yanıt  olarak hükümetin, yargı kurumları üzerindeki denetimini sıkılaştırdığı bir sırada Türkiye, internete erişim üzerindeki kontrolünü de artırmaya çalışıyor” diyen İngiliz Financial Times gazetesi, “İktidar partisince sunulan bir yasa tasarısı Ulaştırma ve Haberleşme Bakanına özel hayatı ihlal ettiği gibi değerlendirilen siteleri bloke etme yetkisini verirken internet hizmeti sağlayıcılarının müşterilerinin internet hareketlerine ilişkin bilgileri tutmaya zorladı” şeklinde kaydetti.

Türkiye’nin zaten çocukları korumaya yönelik internet filtrelerinin olduğunu, geçen yılın ilk yarısında da materyel geri çekmesini sağlamak amacıyla Google’a bin 673 başvuruda bulunarak büyük bir farkla dünyanın birincisi olduğunu ve Türkiye’nin başvuruların çoğunun reddedildiğini aktaran İngiliz ekonomi gazetesi Financial Times, “Ancak eleştirenlerin bazıları, yasal girişimin, dört eski bakan ve Sayın Erdoğan’ın kendi oğlu dahil, hükümet ile bağları bulunan çok sayıda kişiyi hedef alan bir yolsuzluk soruşturmasının ardından hükümetin daha çok güç topladığı genel bir eğilimin bir parçası olduğunu savunuyorlar. Bu çerçevede HSYK düzenlemesi ile polis ve savcılar arasında toplu personel kaymalarına gidildi. Bu gelişmeler soruşturmada ilerlemenin sağlanmasını ya da yeni soruşturmaların açılmasını zorlaştıracak” dedi.

AKP ile Gülenciler arasındaki husumet yoğunlaşırken, iddia edilen yolsuzluklara ilişkin yeni bilgilerin internete sızdırılması beklentilerinin arttığını belirten Financial Times, “İnternete ilişkin yeni yasal önerilerin hükümete bu tür videolara erişimini engellemeye olanak sağlayabilir. Bunun yanında Ankara’nın daha büyük yetkileri elde etmeye yönelik çabası, Washington ve Brüksel’de de kaygı yarattı” diyerek haberini noktaladı.
 
TIMES: “ERDOĞAN YARGI BAĞIMSIZLIĞINI VE İNTERNETİ KISITLIYOR”
The Times gazetesi HSYK düzenlemesini ele aldığı haberinde, “Erdoğan yargı bağımsızlığını ve internet erişimini kısıtlıyor” diye yazdı.
Türk Hükümetinin yüzlerce polisi görevlerden aldıktan sonra yargı bağımsızlığını ve internet erişimini kısıtladığını kaydeden İngiliz Times gazetesi, “Bu adım, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın yolsuzluk skandalını defetmek için mücadele verdiği bir dönemde atılıyor. Bu adım, oğullarının bir yolsuzluk soruşturması kapsamında gözaltına alınmasının ardından üç kilit bakanın istifa etmesi ve Başbakan’ın oğlu Bilal’e yönelik iddia edilen ifade çağrısının sızdırılmasının ardından meydana geldi. Dün yayınlanan bir anket ise Sayın Erdoğan’ın iktidardaki Adalet ve Kalkınma Partisi’nin iki puan gerilediğini gösterdi” şeklinde kaydetti.
 
 
 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

PAPAZIN BAĞI: BİR CENNET PARÇASININ HİKAYESİ...

ANKARA’NIN İKİ YÜZYILANA DAMGA VURMUŞ BİR TARİHİ YAPIT: ABİDİNPAŞA KÖŞKÜ

şarap,kadın,şiir...-şiir-