ECONOMIST: “TÜRKİYE’DEKİ KARGAŞA EKONOMİK RAHATSIZLIĞI GÖZLER ÖNÜNE SERİYOR”


 

Economist dergisi, “Türkiye’de siyasi kargaşa ekonomik rahatsızlığı gözler önüne seriyor” diye yazdı.



İngiliz Economist dergisi, ‘Maske Düştü’ başlıklı haber analizinde, “Türkiye’de siyasi kargaşa ekonomik rahatsızlığı gözler önüne seriyor. Resmen suçlamalar ve hükümler hiçbir zaman olmazsa bile yabancı ve yerli yatırımcıları rahatsız etmek için yeterince ortaya çıkmış bulunuyor” şeklinde kaydetti.

“Savcıların Aralık ortasında hükümetin çevresinde bir dizi rüşvet ve yolsuzluk soruşturmalarını başlatmalarından sonra işlerin kontrol dışında olduğu hissiyatı, Türkiye’yi sardı. Ortaya çıkanlar, polis ve yargının bağımsızlığı ve yasaları uygulatma kabiliyeti konusunda kuşku yarattı. Türkiye birdenbire daha çok, 12 yıl önce gölgede bırakmaya çalıştığı ülkeye benziyor” şeklinde kaydetti.

Liranın düşüşüne, cari açığının büyüklüğüne ile gerileyen özel tasarruflar ve yabancı yatırımlara  dikkat çeken İngiliz dergisi, ‘Ne yapılmalı?’ sorusunu sorduğu haberine şöyle devam etti:

“Bu çerçevede Merkez Bankası faizleri inatla düşük tuttu. Merkez Bankası’nın alışılmamış politikası liranın zayıfladığı bu ortamda anlamsız olduğu gibi yatırımcıların huzurunu kaçırdı. İktisatçılar, faiz oranlarını artırma isteksizliğinden ılımlı İslami lider Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ı sorumlu tutuyor. Alametler iyi değil. Yaşananlar, yatırım projelerini felce uğratabilir” .

Buna karşın Başbakan Erdoğan’ın hala ekonomiyi daha iyi bir rotaya geri sokabileceğini de kaydeden Economist, “Ancak bunun için Erdoğan’ın Gülen hareketi ile barışması, alışılmış ekonomik politikaları uygulaması ve yargıçların işini yapmalarına izin vermesi gerekiyor” değerlendirmesiyle haberine son verdi.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

PAPAZIN BAĞI: BİR CENNET PARÇASININ HİKAYESİ...

ANKARA’NIN İKİ YÜZYILANA DAMGA VURMUŞ BİR TARİHİ YAPIT: ABİDİNPAŞA KÖŞKÜ

şarap,kadın,şiir...-şiir-