SURİYE DIŞİŞLERİ BAKANI CENEVRE-2’DE KONUŞTU: ERDOĞAN HÜKÜMETİ OLMASA BUNLARIN HİÇBİRİ YAŞANMAZDI”


 
Suriye konferansında söz alan Suriye Dışişleri Bakanı Velid Muallim, Türkiye’yi eleştirerek, “Erdoğan hükümeti olmasa bunların hiçbiri yaşanmazdı” dedi.
BBC’nin haberine göre, üç yıldır süregiden Suriye krizine çözüm bulmak amacındaki İsviçre’nin Montrö kentinde bu sabah başlayan barış konferansında konuşan Muallim, Suriye’nin komşusu olan devletleri, iç savaşa silah ve savaşçı göndermek suretiyle ülkeyi ateşe atmakla suçladı.
Suriye Dışişleri Bakanı Muallim, özellikle Türkiye’ye yönelik olarak, “Eğer komşumuz, ihtiyacımız olduğunda yanımızda olsaydı, size anlattıklarım, Suriye’de olanlar aslında hiç yaşanmazdı. Ama Suriye’nin komşuları ya bizi sırtımızdan bıçakladı, ya da zayıf ve sessiz kaldılar. Suriye’yi yok etmek için uzun yıllardır yapılan planları uygulama emri aldılar. Erdoğan hükümeti olmasa bunların hiçbiri yaşanmazdı. Bu hükümet, kendi topraklarında teröristleri barındırıyor. Onlara, Suriye’ye karşı kullanacakları silah, eğitim veriyor. Ama besledikleri bu teröristlerin bugün kendilerini hedef aldıklarını görüyorlar” diye konuştu.
Muallim ayrıca, Suriyeli muhalifleri hain ve İsrail ajanı olmakla da suçladı.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

PAPAZIN BAĞI: BİR CENNET PARÇASININ HİKAYESİ...

ANKARA’NIN İKİ YÜZYILANA DAMGA VURMUŞ BİR TARİHİ YAPIT: ABİDİNPAŞA KÖŞKÜ

şarap,kadın,şiir...-şiir-