GÜLEN'DEN CHP'ye DESTEK SİNYALİ...


 


Fethullah Gülen, Wall Street Journal gazetesine e-posta yoluyla mülakat verdi.

Amerikan Wall Street Journal gazetesi,  onarılmaz çatlağın en güçlü işareti olarak nitelediği Gülen’in Erdoğan’ın reform yolunu terk ettiğini söylediğini aktardı.

Gülen’in sözlerini Batı ülkelerinin çalkantılı bir bölgede en büyük müttefiki olan Türkiye’nin siyasi ve ekonomik istikrarını etkileyebilecek kesin ayrılık sinyalleri olarak yorumlayan ABD’li gazete, “Gülen’in “Erdoğan reform yolunu terk etti. Türk halkı, demokrasi yolundaki ilerlemenin son iki yılda tersine dönmüş olmasından üzüntü duyuyor. İdeoloji, sempati veya dünya görüşüne göre yapılan tasfiyeler, şimdiki hükümetin sonlandırmaya söz verdiği geçmişin uygulamalarıydı” şeklindeki açıklamalarına yer verdi.

ABD’li gazeteye göre, “Fırsatlar geldiğinde Camaat üyeleri, tıpkı diğer vatandaşlar gibi tercihlerini, değerlerine dayanarak yapacaklar. Aynı temel değerlere paylaşan insanların aynı doğrultuda tercih yapmaları mümkün” diyen Fethullah Gülen, yolsuzluk soruşturması ardından polislerin görevden alınmalarıyla ilgili olarak ise, “Birkaç ay önce kahraman olarak alkışlanan polis ve yargı üyelerinin kış ortasında hiçbir soruşturma olmadan yerlerinden kaydırılmaları ironiktir” ifadesini kullandı.

“Gülen hareketinin mensuplarının desteklerini, Erdoğan’ın düşmanı, modern Türkiye’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk tarafından kurulan muhalefetteki Cumhuriyet Halk Partisi CHP’ye kaydırmalarını dışlamadı. İki tarafın heyetleri, Aralık başında New York’ta buluştu ancak bunun ardından açıklamalar gelmedi” diyen Amerikan gazetesi haberine şöyle devam etti:

“Gülen, aslında değişenin, Erdoğan’ın hükümeti olduğunu söylüyor. Diyor ki ‘bizim değerlerimiz veya tutumuz değişmedi. Siyasi aktörlerin duruşları ve eylemlerinin önceki sicilleriyle tutarlı olup olmadığına Türk halkı ve önyargısız gözlemciler tarafından karar verilmelidir’. Fethullah Gülen Hizmet hareketinin, ya da dışarıda Cemaat diye anılan bu yapılanmanın, AKP’ye siyasi bir alternatifin oluşmasına sıcak baktığına işaret etti. Öte yandan Gülen, hareketinin CHP’ye destek verebileceği söylentilerini yalanlamadı. ‘Fırsatlar geldiğinde Cemaat üyeleri tıpkı diğer vatandaşlar gibi seçimlerini değerler üzerinden yapacaktır’ diyen Gülen, açıklamalarına ‘insanlar seçimlerini öz değerlerini paylaşanlarla aynı doğrultuda yapabilirler’ diye devam etti. Gülen’in AKP ile yolları ayırma kararı ekonomik istikrarın yükseldiği, yaşam standartlarının arttığı ve Ankara’nın etkisinin daha fazla hissedildiği 10 yıldan uzun bir sürenin ardından AKP ile olan İslami kökenli koalisyonda yaşanan gevşemenin göstergesi olarak görülüyor”.

AKP merkez yönetim karar kurulu üyesi Osman Can’ın “Bu tasfiyeler devam etmeli çünkü Cemaat üyeleri devlet hiyerarşisinin dışında bir yapıdan emir alıyorlar, devlet kurumların içinde kendi siyasetlerini yürütüyorlar” şeklindeki açıklamalarını da aktaran Wall Steet Journal haberini Gülen’in “Değişen Erdoğan hükümeti. Bizim değerlerimiz ve duruşumuz değişmedi. Siyasi aktörlerin duruşunun veya hareketlerinin eski hareketlerine uyup uymadığına Türk insanı ve tarafsız gözlemciler karar vermeli” sözleriyle noktaladı.

 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

PAPAZIN BAĞI: BİR CENNET PARÇASININ HİKAYESİ...

ANKARA’NIN İKİ YÜZYILANA DAMGA VURMUŞ BİR TARİHİ YAPIT: ABİDİNPAŞA KÖŞKÜ

şarap,kadın,şiir...-şiir-