BBC: “KIRMIZILI KADIN DAVASINDA HAPİS İSTENİYOR”




 

BBC, Gezi gösterileri sırasında polis tarafından gaz sıkıldığı sırada çekilen fotoğrafı tüm dünyada büyük yankı bulan kırmızı elbiseli kadın olayı ile ilgili açılan davada hapis istendiğini kaydetti.

İngiliz yayın kuruluşu BBC, ‘Kırmızılı Kadın Davasında Hapis İsteniyor” başlıklı haberinde, “Türk savcıları, ‘kırmızılı kadın’ olarak bilinen protestocuya gaz sıktığı için bir Türk çevik kuvveti polisinin üç yıllık bir süre için hapse girmesini istiyorlar” dedi.

Polis Fatih Zengin’in, kendisinden kısa bir mesafede duran ve agresif biçimde davranmayan Ceyda Sungur’a karşı aşırı güç kullanmakla suçlandığını ve görüntülerin yayılması üzerine Sungur’un geçen yazdaki hükümet karşıtı protestolarının simgesi  haline geldiğini ifade eden İngiliz yayın kuruluşu, “Hükümetin sert müdahalesinin sonucunda en az altı kişinin öldü ve binlerce kişi yaralandı. Savcılar olaydan önce uyarı yapılmadığı gerekçesiyle Zengin’in işten çıkarılmasını ve hapis cezasını talep ediyorlar. Protestolar Gezi Parkı planlarına karşı barışçıl biçimde başladı. Ancak parkı boşaltmayı amaçlayan sert polis operasyonunun ardından Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve hükümetine karşı görülmemiş bir meydan okumaya tırmandı” ifadeleriyle haberini noktaladı.

 

 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

PAPAZIN BAĞI: BİR CENNET PARÇASININ HİKAYESİ...

ANKARA’NIN İKİ YÜZYILANA DAMGA VURMUŞ BİR TARİHİ YAPIT: ABİDİNPAŞA KÖŞKÜ

şarap,kadın,şiir...-şiir-