TELEGRAPH: “ERDOĞAN’A İTİBAR KAZANDIRAN REFORMLARIN ÇOĞU KOZMETİK”


 

Telegraph gazetesi, Türkiye’deki gelişmeleri ele aldığı haberinde, “Son kargaşa, Erdoğan’a Türkiye’yi modernize ettiği itibarını kazandıran reformların birçoğunun kozmetik olduğunu gösteriyor” diye yazdı.



Başbakan Erdoğan’ın yargı ve emniyetteki görev almalarının ülkenin demokrasisinin kırılganlığına ilişkin kaygı yarattığını kaydeden İngiliz Telegraph gazetesi,“Son 10 yılda halkının kimin için oy kullanacağı baştan belli olan, Erdoğan ile gurur duyan Kasımpaşa’da bazı şeyler değişti. Şimdi farklı bir hissiyat, sessizce havaya sızıyor” ifadelerini kullandı.

65 yaşındaki bir AKP destekçisi Kasımpaşalının “Erdoğan, mükemmel bir lider idi ama şimdi yeni birine ihtiyacımız var. Erdoğan partide kalabilir ama artık başında bulunmasını istemiyorum” şeklindeki sözlerini de aktaran İngiliz gazetesi, “Erdoğan’ın en sadık tabanında neden böyle bir tutum değişikliği oldu? sorusunu sorduğu haberinde “Yolsuzluk skandalları ve hükümetin bu skandallara öfkeli yanıtı oldu. Skandal Türkiye’deki siyaseti sarsıyor. Skandala verilen yanıtta Erdoğan’ı giderek artan biçimde otoriterleştiği eleştirilerine açık bıraktı. Bu suçlama o kadar ciddi ki uluslararası gözlemciler, ülkenin demokrasisinin tehlikede olup olmadığını sorguluyorlar” dedi.

96 yargıç ve savcının görevden alınmasını, 2 binden fazla polisin de başka yerlere kaydırılması, tartışmalı HSYK düzenlemesi gibi gelişmelere de dikkat çeken İngiliz gazetesi, “Ancak birçok kişi, Sayın Erdoğan’ın güçlü ilerici bir lider olarak itibarına en zarar verici şeyin, bu meydan okumalarla karşı karşıya kaldığında gösterdiği öfkeli tarzı olduğu konusunda mutabıktır” şeklinde kaydetti.

Erdoğan ile Gülen arasındaki ‘savaşa’ dikkate çekip hükümet yetkililerin yolsuzluk soruşturmalarının siyasi olduğu görüşlerine de yer veren Telegraph, “Gerçek ne olursa olsun apaçık ki son kargaşa, Sayın Erdoğan’a Türkiye’yi modernize ettiği itibarını kazandıran reformların birçoğunun kozmetik olduğunu gözler önüne seriyor” yorumuyla haberini noktaladı.

 

 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

PAPAZIN BAĞI: BİR CENNET PARÇASININ HİKAYESİ...

ANKARA’NIN İKİ YÜZYILANA DAMGA VURMUŞ BİR TARİHİ YAPIT: ABİDİNPAŞA KÖŞKÜ

şarap,kadın,şiir...-şiir-