NATO 2013 RAPORU YAYINLANDI


 

NATO’nun bir yıllık faaliyetlerinin değerlendirildiği raporda teşkilatın Türkiye’ye Patriot füze sistemi desteğinin 2014’te de süreceği belirtildi.



NATO Genel Sekreteri Anders Fogh Rasmussen NATO’nun yıllık faaliyetleriyle ilgili 2013 raporunu kamuoyuna sundu. Raporda NATO’nun Türkiye’ye desteği konusunda şöyle denildi:

“Kasım 2012’de NATO’nun güneydoğu sınırı boyunca Suriye’de Türkiye topraklarına yönelik yinelenen ihlaller, Türkiye’nin Müttefik desteği talep etmesine yol açtı. NATO Dışişleri Bakanları, Türkiye’nin hava savunma yeteneklerini artırmak, halkının ve topraklarının korunması ve savunmasına yardımcı olmak ve NATO sınırları boyunca olan krizde tırmanmanın azaltılması amacıyla Patriot füzelerinin konuşlandırılmasını kabul etti. 2013 başından itibaren savunmaya yönelik altı Patriot füze bataryası Türkiye’de, Türk vatandaşlarını olası balistik füze saldırılarından korumaya yardımcı olmak üzere kullanıma hazır idi. Kasım ayında konuşlandırmanın düzenli bir gözden geçirilmesinin bir parçası olarak. Müttefikler, bu desteğin 2014’te de sürdürülmesini kabul etti. Patriot füze bataryalarını komuta ve kontrolü NATO Komuta Yapısı’nın elinde ve NATO, Suriye’deki durumu yakından izleme altında tutmaya devam edecek”

 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

PAPAZIN BAĞI: BİR CENNET PARÇASININ HİKAYESİ...

ANKARA’NIN İKİ YÜZYILANA DAMGA VURMUŞ BİR TARİHİ YAPIT: ABİDİNPAŞA KÖŞKÜ

şarap,kadın,şiir...-şiir-