Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande’ın Türkiye ziyareti Fransız basınında yankı buldu.


 



LE FIGARO: “HOLLANDE’I TUZAK DOSYALAR BEKLİYOR”

Le Figaro gazetesi, Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande’ın Türkiye’ye gerçekleştireceği ziyareti ele aldığı haberinde, “Hollande’ı tuzak dosyalar bekliyor” diye yazdı.

Muhafazakar Fransız gazetesi Le Figaro  ‘Türkiye: Hollanda Mayınlı bir Araziye Giriyor’  başlıklı haber analizinde, “Türkiye’deki yolsuzluk soruşturmaları, AB üyeliği meselesi, Suriyeli mülteciler, Pınar Selek sorunu, Paris’te öldürülen üç PKK’lı kadın konularına dikkat çekerek, “Hollande’yı tuzak dosyalar bekliyor” dedi.

LIBERATION: “ZİYARET EN KÖTÜ ZAMANDA GERÇEKLEŞİYOR”

Liberation gazetesi de Holande’ın Türkiye ziyaretine ilişkin, “Ziyaret en kötü zamanda gerçekleşiyor” ifadesini kullandı.

Türkiye’de siyasi krizin Fransa Cumhurbaşkanının ziyaretine gölge düşürdüğünü kaydeden Fransız Liberation gazetesi, “Ziyaret en kötü zamanda gerçekleşiyor. Ziyaret pek çok Türk aydın ve demokratına zamansız gibi geldi. İlk bahardaki gösterilerin sert biçimde bastırılmasından sonra İslami muhafazakar Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın ve İslam, demokrasi ile ekonomik büyümeyi harmanlayan ‘Türk modelinin’ inandırıcılığı ciddi biçimde sorgulanıyor” şeklinde kaydetti.

LE PARISIEN: “HOLLANDE YENİ BİR SAYFA AÇMAK İSTİYOR”

La Parisien gazetesi ise François Hollande ziyaretiyle ilgili olarak, “Hollande yeni bir sayfa açmak istiyor” diye yazdı.

Türkiye’nin AB’ye katılım sürecinin daima arızalı olduğuna vurgu yapan Fransız gazetesi, “Hollande yeni bir sayfa açmak istiyor. Türkiye’nin AB üyeliği konusu da gündemlerinde olacak” dedi.

 

 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

PAPAZIN BAĞI: BİR CENNET PARÇASININ HİKAYESİ...

ANKARA’NIN İKİ YÜZYILANA DAMGA VURMUŞ BİR TARİHİ YAPIT: ABİDİNPAŞA KÖŞKÜ

şarap,kadın,şiir...-şiir-