ONE MINUTE MODERATÖRÜ: “‘SÜPERMEN’ YOLSUZLUK SKANDALIYLA BAŞA ÇIKMAYA ÇALIŞIYOR”


 

Washington Post yazarı David Ignatius, Türkiye’nin en kırılgan ekonomilerden biri olarak gösterildiğine ve yeni siyasi gerginliklerine dikkat çektiği makalesinde, “Birkaç yıl önce ‘Süpermen’ olan Başbakan Erdoğan ise yolsuzluk skandalı ile başa çıkmaya çalışıyor” diye yazdı.



‘One minute’ olayının yaşandığı, Davos toplantısının moderatörü ve aynı zamanda Washington Post gazetesi yazarı David Ignatius, “Yükselen piyasalardaki sorunlar üzerinde durduğu analizinde, “10 yılda bir yıldız gibi parlayan Türkiye şaşırtıcı olarak yeni sorunlu ekonomi haline geldi. ABD’nin ekonomik temellerinin eskiden sanıldığından güçlü, BRİC’ler olarak bilinen Brezilya, Rusya, Hindistan ve Çin gibi yükselen piyasa devleri ise sanıldığından zayıf. Küresel yatırım bankacılığı kuruluşu Goldman Sachs tarafından geçen ay yayınlanan bir raporda beklentilerdeki değişiklikler özetlendi. Raporu yazanlar, Çin, Brezilya, Rusya, Türkiye ve yatırımcıların diğer gözdelerindeki ekonomik zorlukların, sadece konjonktürel olmadığını, yükselen piyasaların önemli bir yeniden değerlendirmeyi gerektirdiği uyarısını yaptılar” dedi.

“Diğer şaşırtıcı yeni sorunlu ekonomi, son 10 yılda bir yıldız gibi parlayan Türkiye’dir” diyen Ignatius, “Türkiye’nin GSYH’sının yüzde 45’ine eşit ağır dış borcu en kırılgan ekonomilerden biri. Türkiye’nin aynı zamanda iç siyasi gerginlikleri de var. Birkaç yıl önce ‘Süpermen’ olan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, iç yolsuzluk skandalı ve İslami siyasi tabanındaki çatlağı ile başa çıkmaya uğraşıyor. Bazı analistler de Erdoğan’ın Türkiye’nin popüler Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün bir meydan okuması ile karşı karşıda kalacağını öngörüyorlar” şeklinde kaydetti.

 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

PAPAZIN BAĞI: BİR CENNET PARÇASININ HİKAYESİ...

ANKARA’NIN İKİ YÜZYILANA DAMGA VURMUŞ BİR TARİHİ YAPIT: ABİDİNPAŞA KÖŞKÜ

şarap,kadın,şiir...-şiir-