LE MONDE: “TÜRKİYE’NİN CİHATÇILARA GARİP DESTEĞİ”



Le Monde gazetesi, Türkiye Hükümetinin Suriye’deki bazı gruplara, özellikle cihatçılara verdiği destekten dolayı yoğun eleştirilere maruz kaldığını yazdı.

Fransız Le Monde gazetesi, ‘Türkiye’nin Suriye’deki Cihatçılara Garip Desteği’ başlığını kullandığı haber analizinde, “Türk hükümeti Suriye’deki bazı gruplara, özellikle cihatçılara verdiği destekten dolayı yoğun eleştirilere maruz kaldı. Zaten Aralık ortasından bu yana geniş bir yolsuzluk skandalının yarattığı türbülansa yakalanmış olan Erdoğan hükümeti Türk yorumcuları ve siyasetçilerinin yoğun eleştirilerinin altında. Ocak başından beri ulusal basında güvenlik güçlerince durdurulan, silahla dolu TIR’lar meselesinin ulusal basında manşetlere konu oldu. Türk hükümeti aylarca Suriye’deki aşırı isyancı grupları desteklemekle suçlandı. Türkiye’nin verdiği bu destek kamuoyunun eleştirilerini beslerken Ankara’nın, cihatçı grupların bölgedeki yayılmasından kaygı duyan, Suriye muhalefetinin Batılı ve Arap ortaklarıyla ilişkilerini de zedeledi. Türk hükümetinin Suriye ile ilgili resmi çizgisi artık devletin tepesinde de eleştirildi. Cumhurbaşkanı Gül, Başbakan Erdoğan ve Dışişleri Bakanı Davutoğlu’nun Suriye konusundaki uzlaşmaz tutumlarını olumlu karşılamadı” yorumunda bulundu.

Gazete haberini, “Türkiye’nin hem bölgede hem de uluslararası sahneden her zamankinden yalnız. Türkiye’nin, Mısır, İsrail ve Suudi Arabistan ile olan ilişkilerinde sıkıntılar sözkonusu. Türk dış politikasında değişiklik olabileceğine dair işaretler var. İran ile ilişkiler var. Türkiye ve İran’ın Suriye konusundaki tutumları yakınlaşıyor gibi görünüyor” sözleriyle noktaladı.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

PAPAZIN BAĞI: BİR CENNET PARÇASININ HİKAYESİ...

ANKARA’NIN İKİ YÜZYILANA DAMGA VURMUŞ BİR TARİHİ YAPIT: ABİDİNPAŞA KÖŞKÜ

şarap,kadın,şiir...-şiir-