KPK EŞ BAŞKANI FLAUTRE: “ERDOĞAN, YARGIDAKİ YENİDEN YAPILANMA KONUSUNDA PARLAMENTERLERİ İKNA EDEMEDİ”


 

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Brüksel ziyareti sırasında görüşmelere katılan Türkiye-AB Karma Parlamento Komisyonu (KPK) Eş Başkanı Helene Flautre, “Başbakan eleştirileri dinleme istekliliğini gösterdi ancak polis ve yargıdaki dramatik yeniden yapılanma konusunda parlamenterleri ikna edemedi” dedi.

AB Haber’in aktarımına göre, “Başbakan Erdoğan, Parlamenterlerin eleştirilerini dinleme istekliliğini gösterdi. Aslında görüşmede bulunan parlamenterler ile yoğun bir etkileşim içinde oldu ve ülkesinin AB’ye bağlılığını teyit etti” diyen Flautre, “Ancak, son dönemde polis ve yargıda meydana gelen dramatik yeniden yapılanmaya vurgu yapan spesifik sorularla karşı karşıda kaldığında Erdoğan’ın yanıtları, parlamenterleri ikna edemedi. Başbakan Erdoğan’ın yolsuzluk olaylarına ilişkin Gezi gösterileri için kullandığı argümanları tekrarladı” ifadesini kullandı.

HSYK düzenlemesinin kuvvetler ayrılığı ilkesine aykırı olduğunu kaydeden Flautre, “Erdoğan’ın Brüksel ziyareti ardından AB, sağlam durmalı, ve Türkiye’de halen yapılmakta olan reformlar konusunda hukuk üstünlüğü ve Avrupalı ilkelerini savunmalı” dedi.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

PAPAZIN BAĞI: BİR CENNET PARÇASININ HİKAYESİ...

ANKARA’NIN İKİ YÜZYILANA DAMGA VURMUŞ BİR TARİHİ YAPIT: ABİDİNPAŞA KÖŞKÜ

şarap,kadın,şiir...-şiir-