JERUSALEM POST: “JERUSALEM POST: “İHH'NIN TERÖRLE BAĞLANTILI OLDUĞUNU DÜŞÜNMEK İÇİN ÇOK NEDEN VAR


 
 


Jerusalem Post gazetesi İHH’nin Kilis bürosunu hedef alınmasını ele aldığı haber analizinde, “İHH Gazze ablukasını kırmayı amaçlayan filonun arkasındaydı. Uzun bir süreden beri grubun Hamas, El Kaide ve Suriye’deki diğer terör gruplarıyla bağlantılı olduğunu düşünmek için çok sayıda neden var” diye yazdı. Gazete ayrıca, “Suriye’nin kuzeyinde Türkiye’ye yakın bölgede El Nusra ile Irak ve Şam İslam Devleti gibi El Kaide bağlantılı grupların yükselişi, Ankara’yı radikal İslamcılara destek sağladığı suçlamalarına maruz bırakıyor” ifadesini kullandı.

İsrailli Jerusalem Post gazetesi haberine ayrıca Demokrasileri Savunma Vakfı Başkan Yardımcısı Jonathan Schanzer’in “Türk ordusunun, Suriye sınırında iddia edilen İHH silah TIR’ını durdurması, filo yardım örgütünün hedef alındığının bir göstergesi idi. Uzun bir süreden beri grubun Hamas, El Kaide ve Suriye’deki diğer terör gruplarıyla bağlantılı olduğunu düşünmek için çok  sayıda neden var. Son baskınlar Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve AK Partisi’ne bir ağır darbe daha oldu”  şeklindeki açıklamalarını da aktardı.

İHH örgütünün yöneticilerinin  Mavi Marmara olayının ardından İsrail, neoconcular ve Suriye rejimine yardım etmeyi isteyenler tarafından hedef alındığına ilişkin açıklamalarına da dikkat çeken Jerusalem Post, “Türkiye Suriye iç savaşı boyunca açık kapı politikası izledi. Ancak Suriye’nin kuzeyinde Türkiye’ye yakın bölgede El Nusra ile Irak ve Şam İslam Devleti gibi El Kaide bağlantılı grupların yükselişi, Ankara’yı radikal İslamcılara destek sağladığı suçlamalarına maruz bırakıyor” dedi.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

PAPAZIN BAĞI: BİR CENNET PARÇASININ HİKAYESİ...

ANKARA’NIN İKİ YÜZYILANA DAMGA VURMUŞ BİR TARİHİ YAPIT: ABİDİNPAŞA KÖŞKÜ

şarap,kadın,şiir...-şiir-